Zeki Müren, türkülerimiz ve Sezen Aksu…

Sosyal sorumluluk projelerinin yanı sıra kültür-sanat çalışmalarına da destek veren Limak Vakfı'nın kurduğu Limak Filarmoni Orkestrası, 12 konserlik "Zeki Müren Şarkıları" turnesini Çeşme'de tamamladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Sosyal sorumluluk projelerinin yanı sıra kültür-sanat çalışmalarına da destek veren Limak Vakfı'nın kurduğu Limak Filarmoni Orkestrası, 12 konserlik "Zeki Müren Şarkıları" turnesini Çeşme'de tamamladı. Orkestranın solisti tenor Murat Karahan Türkiye'nin dünyada müzik zenginliği açısından ilk sırada yer aldığını belirterek "Türk müziği ezgileri, Batı formlarıyla zenginleştirildiğinde tüm dünya tarafından hayranlıkla dinlenebilecek bir altyapıya sahip. Önemli olan bu iki türü ‘altın oranla' birleştirmek. İşte biz de Limak Filarmoni Orkestrası ile bunun ilk adımını atmış olduk. Konser için gittiğimiz her yerde gördüğümüz ilgi de bunun en önemli kanıtı" dedi.

Tenor Murat Karahan, Letonya Ulusal Operası'ndan Moskova Bolşoy Tiyatrosu'na, Berlin Deutsche Oper'den Viyana Wiener Staatsoper'e dünyadaki birçok opera sahnesinde yer alan ülkemizin önemli opera sanatçılarından birisi. Konser sırasında yeni projelerden de söz eden Karahan, Türkiye'nin dört bir yanından türküleri çok sesli olarak seslendireceklerini belirterek "Karadeniz'den, Trakya'ya, Ege'den Akdeniz'e Doğu Anadolu'dan İç Anadolu'ya kadar her yöreden türküler üzerinde çalışıyoruz. İlk konserimizi de daha önce söz verdiğimiz üzere Diyarbakır'da yapacağız" şeklinde konuştu.

Albüm çıkacak

Zeki Müren'in söz ve bestesine imza attığı şarkıların yanı sıra sanatçının söylediği şarkılardan oluşan geniş bir repertuarı da izleyicilerin eşliğiyle seslendiren Karahan, çok yakın bir zamanda bu çalışmanın albümünün de çıkacağını söyledi.

"Masum değiliz"le başlayarak…

Türk Sanat Musikisi'nin yapısını bozmadan büyük orkestra ile yorumladığı her eser öncesinde açıklamalar yapan Karahan, Sezen Aksu'nun "Masum Değiliz" şarkısını da seslendirdi. Karahan, şarkı sonrasında izleyicilere bir müjdesi olduğunu belirterek "Üçüncü projemizin ‘Sezen Aksu Şarkıları' olmasını düşünüyoruz" dedi.

Limak Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir'in ev sahipliğindeki geceye Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, oyuncu Salih Güney maestro Rengin Gökmen, politikacılar, yerel yöneticiler, iş ve sanat dünyasından isimler katıldı.

Ebru Özdemir: Sanat, önemli bir başlığımız

Konserin öncesinde bir konuşma yapan Özdemir, Limak Vakfı'nın Türkiye'nin Mühendis Kızları, Evin Küçük Mühendisleri gibi sosyal sorumluluk projeleri yürüttüğünü belirterek, "Sanat da Limak Vakfı'nın en önemli başlıkları arasında yer alıyor. Bu amaçla 2017 yılında kurduğumuz Limak Filarmoni Orkestrası, Türkiye'de çok sesli müziği geniş kitlelere sevdirmeye başlamasının yanı sıra Türk müziğini de dünyaya tanıtan bir fonksiyon üstlendi" dedi. Orkestranın bugüne kadar 11 ilde verdiği konserlerin büyük ilgiyle karşılandığını da vurgulayan Özdemir, önceki gün yapılan Bodrum konserinin ardından bu keyifli yolculuğun son durağı olarak Çeşme'yi seçtiklerini söyledi.

"Türkiye'nin Mühendis Kızları"

Gecenin sunuculuğunu Limak Vakfı'nın "Türkiye'nin Mühendis Kızları" projesinin gençlerinden birisi yaptı… Vakıf, bu projeyle içimizdeki mühendisleri ortaya çıkarmak, kızlarımızın bu alanda daha fazla yer almalarını sağlamak ve Türkiye'nin geleceğine yatırım yapmak amacıyla mühendislik eğitimi alan ve alacak olan kız öğrencileri, eğitimleri boyunca birçok yönden destekliyor.

Mühendisliği okul öncesi dönemdeki çocuklara sevdirebilmek, özel olarak tasarlanan oyunlarla mühendisliğin hayatın her alanında var olduğunu, aileler ve okul öncesi çocuklarına anlatabilmek için ise 2017 yılında "Evin Küçük Mühendisleri" projesi hayata geçirilmiş.

Hedef, eğitime destek

Limak Vakfı tarafından sürdürülen bir diğer proje, Gülseren Özdemir Üstün Başarı Bursu. Bu burs ile ortaöğretimde öğrenimini sürdüren, maddi imkansızlıklar içinde başarı ile okuyan gençlerin eğitimine ve gelişimine katkı sağlanması hedeflenmekte.

Boğaziçi Üniversitesi ve Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) öğretim üyeleri ve öğrencileri arasında ortak araştırma projeleri yapılması hedefiyle oluşturulan MISTI (MIT Science and Technology Initiatives) - Boğaziçi Uluslararası Araştırma, Eğitim ve Destek Programı, eğitim alanında desteklenen projelerden birisi…

2016 yılında Vakıf bünyesinde başlatılan bir diğer proje olan Limak Sohbetleri'nde amaç, akademisyen, yazar, sanatçılardan oluşan konuşmacıların ağırlandığı bir platform ile toplumun eğitim alanında gelişimine katkı sağlamak…

Bu konularda ilginizi çekebilir