'Asıl işi yapanlar artık taşeron işçi olmayacak'

Yol-İş Sendikası toplantısında binlerce karayolu işçisine kadro müjdesi veren Başbakan Davutoğlu, "Artık asıl iş yapan hiç kimse taşeron işçisi olarak çalıştırılmayacak. Net bir ayrım getiriyoruz." dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Yol-İş Sendikası toplantısında 6 bin 417 taşeron işçisinin kadroya alındığını açıkladı. İşçilere kadro müjdesi veren Davutoğlu, "Asıl iş yapılan alanlarda kesinlikle taşeron işçi uygulamasına son vereceğiz" dedi.

Taşeron işçi sorununa çözüm bulma konusunda çalışmalarının sürdüğünü söyleyen Davutoğlu, taşeron işçilerin yaptıkları işlere göre sınıflandırılacağını vurguladı. Davutoğlu, şöyle devam etti:

'Asıl işi yapanlar artık taşeron işçi olmayacak'

"Artık asıl iş yapan hiç kimse taşeron işçisi olarak çalıştırılmayacak. Net bir ayrım getiriyoruz. Asıl iş yapanlar, yardımcı iş yapanlar, bunları tanımlayacağız. Bakanlar Kurulu'na bu yetki verildi ve o günden bu güne bütün kurumlarımızla, bütün bakanlıklarımızla tek tek tasnif ediyoruz, belirliyoruz. Asıl iş yapılan alanlarda, kesinlikle taşeron işçi uygulamasına son vereceğiz. Yardımcı iş hizmet alımı olan alanları da tek tek tanımlayıp, sınırlayacağız.Teknoloji gerektiren alanlarda, belli ihtisas alanlarında yardımcı iş uygulamasına devam edeceğiz. İlk adım olarak işte sizlere, karayollarında çalışan taşeron işçilerimize kadro imkanı veriyoruz."