'Makina Sanayi Stratejisi'ne son şekli veriliyor

Makina Sanayi Strateji Belgesi, İstanbul'da yarın yapılacak toplantıda nihai şeklini alacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA  - Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından tüm ilgili kesimlerin katkılarıyla oluşturulan "Makina Sanayi Strateji Belgesi", yarın Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün'ün başkanlığında İstanbul'da yapılacak toplantıda nihai şeklini alacak.

Sanayi ve Ticaret Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin Sanayi Stratejisi çerçevesinde Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından tüm ilgili kesimlerin katkılarıyla oluşturulan "Makina Sanayi Strateji Belgesi", yarın saat 10.00'da Çırağan Palace Kempinski Otel'de kamunun ve özel sektör temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilecek toplantıda nihai şeklini alacak.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün'ün başkanlığında yapılacak toplantıda sektörün tüm temsilcileri bir araya gelecek. Toplantıda, sektörün dünyada ve Türkiye'deki durumu ele alınacak, sektör için stratejik yol haritası ortaya konulacak.

Toplantının açılışında Sanayi ve Ticaret Bakanı Ergün'ün yanı sıra, Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Alarko Şirketler Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı İshak Alaton ve Orta Anadolu Makine İhracatçıları Birliği Başkanı Adnan Dalgakıran da birer konuşma yapacak. Toplantının öğleden sonraki bölümünde ise altı ana başlık altında sektör strateji belgesi tartışılarak, Ekonomi Koordinasyon Kuruluna sunulacak hale getirilecek.

Hedef; Avrasya'nın üssü olmak

Açıklamaya göre, Türkiye Makina Sanayi stratejisinin uzun dönemli vizyonu, "Orta ve yüksek teknolojili ürünlerde Avrasya'nın üretim, mal ve hizmet üssü olmak" olarak belirlendi.

Bu vizyonu yakalayabilmek için "Makina Sanayinin Geliştirilmesi ve Yüksek Teknolojili Ürünlerin İmal Edilmesinin Sağlanması" genel amacı doğrultusunda "Makina Sektörünün Gelişimine Yönelik Her Türlü Tedbirlerin Alınması" şeklinde stratejik hedef tespit edildi. Bu hedefe ulaşmak için ise 2010 – 2013 yılları arasında atılacak adımlar 45 ayrı eylem olarak tespit edildi.

Yarınki Türkiye Makine Sanayi Buluşmasında tüm bu eylemler tek tek ele alınıp tartışılarak nihai hale getirilecek.

Açıklamada, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın, hazırladığı Türkiye Sanayi Strateji Belgesinin yanı sıra Tekstil, Demir-Çelik, Makina, Otomotiv, Seramik, Kimya, Elektrik-Elektronik Sanayi strateji belgeleriyle özel sektörün kamudaki kapısı olduğu kaydedildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir