'Numara taşıma' için 145 bin talep geldi

Ulaştırma Bakanı, hangi operatöre ne kadar talep geldiğini açıklamadı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Cep telefonunda numara taşıma için 145 bin civarında talep geldiği söyleyen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, hangi operatöre ne kadar talep geldiğini ise açıklamaktan kaçındı.

Yıldırım, Serbest Telekomünikasyon İşletmecileri Derneğinin (TELKODER) ODTÜ Mezunlar Derneği Vişnelik Tesisleri'ndeki 5. Olağan Genel Kuruluna gelişinde, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Yıldırım, cep telefonlarında numara taşınabilirliğiyle ilgili uygulamada son verilere ilişkin bilgi istenmesi üzerine, 'uygulamanın iyi gittiğini' söyledi. Yıldırım, 145 bin civarında numara taşıma talebi olduğunu, bunlardan yaklaşık 15-18 bininin şartları taşımadığı için reddedildiğini söyledi.

Taşınan numaraların operatörlere göre dağılımının 'ticari konular' olduğunu belirten Yıldırım, "Önemli olan sistemin sorunsuz işlemesi. 'Şuna fazla gitti, şuna eksik gitti' dersek firmalar alınganlık gösterebilir" diye konuştu.

Binali Yıldırım, Üçüncü Nesil Mobil İletişim Sistemleri (3G) ihalesi için mevcut GSM operatörleri dışında şartname satın alan dördüncü bir firma olup olmadığı yönündeki soruyu yanıtlarken, Telekomünikasyon Kurumuna müracaatlar olduğunu ancak dördüncü bir firmanın olup olmadığını henüz bilmediğini ifade etti. Yıldırım, "Beklentimiz o, rekabetin oluşması açısından. 'Operatörlerimiz rehavete kapılmasın. Onlar da ellerini ceplerine atsınlar' diye söyledim" dedi.

Ulaştırma Bakanı Yıldırım, sektörde vergi indirimine ilişkin çalışmaların sorulması üzerine, çalışmaların devam ettiğini ancak kriz ortamının söz konusu olduğunu ifade etti. Yıldırım, "Maliye Bakanlığı, konuya ilişkin internet öncelikli bir hazırlık yaptı. Tabii kriz şartlarında değerlendirmemiz lazım" diye konuştu.