'Tarımsal danışmanlık' için müracaatlar başladı

Başvurular, 30 Ekim'e kadar yapılabilecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Tarımsal yayım ve danışmanlık desteğinden faydalanmak isteyenler, istenen belgeler ile birlikte 30 Ekim 2009 tarihine kadar Tarım ve Köyişleri Bakanlığı il ve ilçe müdürlüklerine müracaat edecekler.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığının, Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetlerine Destekleme Ödemesi Yapılmasına Dair Tebliğde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Tebliğ, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, tarımsal danışmanlık hizmeti verecek kişi ve kuruluşlar, çiftçilerle/tarımsal işletmelerle belirtilen hizmet sözleşmelerini esas alarak sözleşme imzalayacaklar.

Tarımsal işletmelerin desteklenmesi için çiftçilerden ve tarımsal işletmelerden istenecek belgeler, hizmet alım/satım faturası veya serbest meslek makbuzu olacak.

Tarımsal yayım ve danışmanlık desteğinden faydalanmak isteyenler, istenen belgeler ile birlikte 30 Ekim 2009 tarihine kadar Tarım ve Köyişleri Bakanlığı il ve ilçe müdürlüklerine müracaat edecekler.

Tarım il ve ilçe Müdürlüklerince tarımsal yayım ve danışmanlık desteği icmalleri 6 Kasım 2009 tarihinde askıya çıkarılacak. İcmaller 13 Kasım 2009 tarihinde mesai bitimine kadar askıda bırakılacak. Askıya çıkma ve indirme tarih ve saati tutanağa bağlanacak. Askı süresince herhangi bir itiraz olmaz ise icmallerdeki bilgiler doğru kabul edilecek. Daha sonra yapılacak itirazlar değerlendirmeye alınmayacak ve herhangi bir hak doğurmayacak. Bu süre zarfında yapılacak itirazlar İl Teknik Komiteleri tarafından değerlendirilecek.