103 ülkeye 'Boğaziçi' daveti

Bu yıl 8'ncisi gerçekleştirilecek Boğaziçi Zirvesi için 103 ülkeye davet gönderildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Uluslararası İş Birliği Platformu (UİP) tarafından 8'ncisi düzenlenen Boğaziçi Zirvesi, 28-30 Kasım tarihleri arasında İstanbul Four Seasons Otel'de gerçekleştirilecek.

Geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleştirilen zirve, 3 Cumhurbaşkanı, 1 Başbakan, 12 bakan ve 300'e yakın CEO'nun katılımıyla 3 günün sonunda toplam 2 bin 200 iş insanını ağırlamıştı. Bu yıl da bankacılık, finans, telekomünikasyon, enerji, inşaat ve ulaştırma sektörlerinde çeşitli konuların derinlemesine konuşulacağı paneller düzenlenecek.

Zirve'nin 7 yıldan beri işbirliği gerçekleştirdiği çözüm ortakları arasında Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Oxford Üniversitesi, Ürdün'den TAG Organizasyon, Körfez Bölgesi'nden GOIC ve İSWEN gibi uluslararası kuruluşlar yer alıyor.

Yeni iş görüşmeleri için de fırsat oluşturan 8. Boğaziçi Zirvesi'nin hazırlıkları sürüyor. Bugüne kadar 103 ülkeye davet gönderilirken İngiltere, Belçika, İskoçya, İspanya, Fransa, Hindistan, Beyrut, Ürdün, Katar ve Bahreyn gibi 12 ülkede çeşitli görüşmeler gerçekleştirildi.