Erdoğan: İnsansız tank yapacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 11. Kalkınma Planı tanıtım programında konuştu. Erdoğan önümüzdeki dönemde Türkiye'nin insansız tank üretir hale gelmesi gerektiğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

2019-2023 döneminde uygulamaya konulacak ekonomik ve sosyal politikaları içerecek olan 11. Kalkınma Planı'nın tanıtımı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki programla tanıtıldı. Tanıtım programında Erdoğan, bir konuşma gerçekleştirdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İnsansız tankları da üretir hale gelmemiz lazım ve bunu da yapacağız." dedi.

Erdoğan, İnsansız Hava Araçlarına ilişkin "Eğer şu anda bunu biz kendimiz üretiyor olmasaydık, 'Bir tane insansız hava aracımız düşse ne olur' diye düşünürdük. Ama şimdi düşünmüyoruz. Düşürürseniz düşürün be. İkincisi de üçüncüsü de dördüncüsü de var, gelin." diye konuştu.

"2033'ü gündemimize aldık"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılında ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline getirmek için 2023 vizyonumuzu geliştirmiştik. Bugün 2023'e beş kala artık daha uzun soluklu hedefleri benimseme, ortaya koyma aşamasındayız. 2053 ve 2071 vizyonlarını kendimize ufuk çizgisi olarak belirledik. Bu ufka doğru emin adımlarla yürürken daha ziyade orta vadeli bir planlamayı ifade eden 2033'ü de gündemimize aldık."

GDO'lu ürünler

Erdoğan "GDO'lu ürünler noktasındaki hassasiyetimizi artırmamız lazım. Devlet olarak birinci derecede bu bizim sorumluluğumuzda. Hükümet olarak bu konuda atacağımız adımların hassasiyetini özellikle ifade etmek istiyorum." dedi.

İlaç sanayisinde çalışma yapılmalı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kimyasalın ağırlıkta olduğu üretimler sebebiyle ilaç sanayisinde darbeler yediğimize inanıyorum. Bu konunun üzerinde bence hocalarımızın durması lazım. Biz kimyasaldan doğala mı gideceğiz, doğaldan kimyasala mı gideceğiz, bunlar üzerinde de bir çalışmanın yapılmasının gereğine inanıyorum." diye konuştu.

"Yenilenebilirin payı artırılacak"

"Amaca ulaşmanın en önemli amacı planlamadır" ifadesini kullanan Erdoğan şöyle devam etti:

"Teknoloji yoğun bir sanayiye doğru geçiş yapıyoruz. Sürdürülebilirlik ilkesini de asla ihmal etmiyoruz. Enerjide kaynaklarımızı daha iyi değerlendirerek, yenilenebilir enerji kaynaklarının enerji üretimimizdeki payını artıracağız" 

Elvan: Kalkınma Planı için 27 bin 500 kişiden görüş alındıElvan: Kalkınma Planı için 27 bin 500 kişiden görüş alındı

 

"İnsansız tank da yapacağız"

 

Bu konularda ilginizi çekebilir