15 ülkeden 210 iş insanı Antalya'da buluşacak

İGEPAR Fuarı 6-8 Mart 2019 tarihlerinde Antalya-Side'de gerçekleşecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İhracatı Geliştirme ve Pazar Araştırma Derneği (İGEPAR) Fuarı'nın ikincisi, 6-8 Mart 2019 tarihleri arasında Antalya’nın Side ilçesinde, Starlight Resort Hotel’de düzenlenecek. Fuara, 15 ülkeden 210 iş insanın katılması bekleniyor. Türkiye’den firmaların da yer alacağı etkinlikte, yeni iş bağlantıları kurulurken, firmaların ihracat hedeflerine ulaşması için Türkiye, yeni pazarlarda daha etkin yer alacak.

İhracatı Geliştirme ve Pazar Araştırma Derneği (İPEGAR) Başkanı Fatih Yeşilyurt, dernek olarak dünya genelinde gözlemlenen ekonomik daralmayı yakından takip ederek 2019 yılının uluslararası ekonomik öngörülerini, fırsatlarını ve risklerini katılımcı sanayicilerle paylaşmak istediklerini dile getirdi. Yeşilyurt sözlerine şöyle devam etti:

“İhracat farkındalığını artırmak ve geliştirmeye yönelik çalışmaların da yapılacağı etkinlikte, ihracatçı firmalarımıza danışmanlık yaparak, onların ihracat bağlantılarını kurmalarını sağlamak, sanayicilerimizi yüksek katma değerli ürünlere teşvik etmek, e-ihracat projeleri için Ar-Ge projeleri üreterek ülkemizin bölge ekonomileri içinde merkezi bir konuma gelmesini sağlamak istiyoruz.

İhracatı Geliştirme ve Pazar Araştırma Derneği olarak üzerimize düşen tarihi misyonun farkındayız. Bu sebeple ülkemizi ekonomik ve sosyal göstergelerde daha ileri bir noktaya ulaştırmak için durmadan çalışmaya devam edeceğiz.”

2019 yılında yurt içinde 2, yurt dışında ise İran, Etiyopya, Hindistan ve Kazakistan’da olmak üzere 4 farklı satış organizasyonu hedeflediklerini aktaran Yeşilyurt, yıl içerisinde ayrıca Kazakistan, İran ve Sırbistan’da dernek üyeleri için ticaret merkezi açmayı planladıklarının belirtti.