184 ülkeye, Antalya EXPO 2016 davet mektubu

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, Kasım ayı içinde dünyanın 184 ülkesini resmen Antalya EXPO 2016 için davet etmiş olacaklarını söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANTALYA - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Antalya EXPO 2016 için 184 ülkeye davet mektubu gönderileceğini bildirdi. Bakan Eker, EXPO 2016 12. Olağan Yönetim KuruluToplantısı'nın açılışında yaptığı konuşmada, Antalya EXPO 2016 Ajansı oluşturulduktan sonra yönetim kurulu olarak her ay düzenli toplandıklarını anlattı. 

Planlanan işlerin takvim gereği düzenli şekilde yapıldığına değinen Eker, Dünya Botanik EXPO'suna ev sahipliği yapacak alanda da taşkın korumaya yönelik sedde çalışmalarının devam ettiğini bildirdi. 

Sedde çalışmalarının bir ay sonra bitmiş olacağını açıklayan Bakan Eker, bu çalışmalarla bölgenin taşkınlara karşı korunacağını ifade etti. 

EXPO alanında gölet kazısının da başlatıldığını anımsatan Eker, şöyle konuştu: 

"EXPO alanında inşaat faaliyetleri büyük bir hızla sürüyor. Ağaç dikimiyle ilgili, plantasyonla ilgili çalışmalar da yapılıyor. Tür tespitleri yapıldı. Geçen ay projemiz bitti. Projeyi kamuoyuyla paylaştık. EXPO alanının bütünüyle tasavvuru, su alanı, bina alanı, bahçe alanı, ülke bahçelerinin alanı, kulenin, tepenin, EXPO unsurlarının yapılacağı alanların planlaması da yapılmış oldu."  

EXPO 2016'ya katılacak ülkelere yönelik çalışmaların da tamamlandığını açıklayan Bakan Eker, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"2016 yılı için davet edilecek ülkelerin isimlerinin yer aldığı liste, bu ayın başında Dışişleri Bakanlığı tarafından Ajans'a gönderildi. Bu ülkelerin mektupları hazırlandı ve bu ay içinde 184 ülkeye gönderilmiş olacak. Yani bu ay içinde biz, dünyanın 184 ülkesini artık resmen Antalya EXPO 2016 için davet etmiş olacağız. Davet mektuplarımızı hazırladık. Bir yandan projemiz hazırlandı, bir yandan alanda inşaat çalışmaları büyük bir hızla yapılıyor. planlaması yapılıyor. ağaçları, deseni oluşturuluyor. Altyapı çalışmaları yürütülüyor. Ülkeler davet ediliyor. Her şey planlandığı, arzu edildiği gibi gelişiyor." 

Bakan Mehmet Mehdi Eker, EXPO ile ilgili kurumsallaşmanın da büyük ölçüde tamamlandığının altını çizdi. Eker, "İnşallah 2016 yılının Nisan ayında Antalya, Türkiye'nin ilk EXPO'sunu Antalya ve Türkiye'ye yakışır şekilde sergilemeye başlayacak. Türkiye, uluslararası standartta güzel bir etkinliği, kendine yakışır güzellikte gerçekleştirmiş olacak" dedi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir