2'nci turda sonuç yok; zam teklifi pazartesi

Hükümet ile memur sendikaları arasındaki toplu görüşmelerin ikinci turundan sonuç çıkmadı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, mali ve sosyal haklarla ilgili komisyon çalışmalarının tamamlanmasıyla, memur maaşlarına yapılacak zam konusunda, 25 Ağustos Pazartesi günü konfederasyonlara teklif sunulacağını bildirdi.

Başesgioğlu, Başbakanlık Merkez Binada gerçekleştirilen toplu görüşmelerin ikinci turunun ardından, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ile ortak açıklama yaptı.

Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu'nun aksayan yönlerini ele aldıklarını dile getiren Başesgioğlu, bu konuda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile ortak bir çalışma yapılması konusunda mutabakata vardıklarını bildirdi. Başesgioğlu, diğer gündem maddelerini görüşmek üzere pazartesi günü tekrar bir araya geleceklerini belirtti.

Bu konular içerisinde mali ve sosyal hakların, hizmet kollarının sorunlarının ve özelleştirme konularının bulunduğunu ifade eden Başesgioğlu, yasal süre içerisinde, toplu görüşmeleri kamu çalışanları lehine sonuçlandırmak istediklerini kaydetti.

Bakan Başesgioğlu, "mali ve sosyal haklarla ilgili olarak hükümetin teklifini ne zaman sunacağı" sorusunu şöyle yanıtladı:

"Bu işle görevli komisyonumuz henüz çalışmasını tamamlayamadığı için konfederasyonlarımıza bir teklif sunma imkanımız olmadı. Komisyon cuma, cumartesi ve pazar günleri aralıksız çalışacak. Biz de bu komisyon raporu doğrultusunda Pazartesi günü çalışmalarımıza devam edeceğiz."