21. yüzyıl şirketleri için oyun planı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Turkcell, şirketlerin bilişim teknolojilerini etkin kullanımı için Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek yeni bir model geliştirdi.

"Türkiye'deki tüm şirketlerin teknoloji ile büyümesini, daha verimli ve karlı olmasını, geleceğini bugünden garanti altına almasını hedefleyen büyük bir dönüşüm" olarak tanımlanan "İş'te Teknoloji Hamlesi", Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv ve Genel Müdür Yardımcıları Selen Kocabaş ile Yiğit Kulabaş'ın katıldığı basın toplantısı ile tanıtıldı. 

Süreyya Ciliv: Türkiye'yi bir üst lige yükseltmeyi hedefliyoruz
İş'te Teknoloji Hamlesi'nin vizyonunu açıklayan Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, "2013'ün en önemli işlerinden biri" olarak nitelediği projeye ilişkin şunları söyledi:
 "Bugün artık çok iyi biliyoruz ki, ülkelerin büyümesinde en önemli faktör teknoloji. Bir ülkenin teknoloji kullanımıyla, gayri safi milli hasılası arasında doğru orantı var. Kişi başına düşen milli gelir, ancak ekonominin baş rol oyuncuları şirketlerin büyümesiyle artabiliyor. Örneğin Güney Kore'de 1950'lerde 100 dolar civarında olan gayri safi milli hasıla, bu ülkede teknoloji şirketlerinin giderek güçlenmesiyle şu anda 30 bin dolara ulaşmış durumda. Altyapı yatırımlarının çok yaygın olmasına karşın ülkemizde,  şirketlerin teknoloji kullanımı anlamında kat edilmesi gereken mesafe olduğunu görüyoruz. Teknolojinin gücüyle tüm şirketlerimizi desteklemek, rekabet güçlerini ve verimliliklerini artırmak zorundayız. Turkcell'in ortaya koyduğu hedef ve vizyon tam da bu: İş'te Teknoloji Hamlesi ile şirketlerin büyümesine destek olarak Türkiye'yi dünya klasmanında bir üst lige taşımak istiyoruz."     

Dünya ile rekabet edecek teknolojiyi sağlamak Turkcell'in sorumluluğu
İş'te Teknoloji Hamlesi projesinin detaylarını ve şirketlere sağlayacağı faydaları Turkcell Kurumsal Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş açıkladı. Kocabaş, kurumsal pazarın lideri Turkcell'in 500 bini aşkın şirkete hizmet verdiğini belirterek şunları söyledi:
"Kurumsal pazardaki deneyimlerimiz bize, Türkiye'de ne yazık ki pek çok işletmede teknoloji algısının, "Ben ne anlarım bu işlerden?" ile başlayıp "Teknoloji çok maliyetli bir yatırım"a kadar uzanan olumsuz gerekçelerle şekillendiğini gösterdi. Oysa pratik, kanıtlanmış, esnek, hesaplı, külfetsiz, hızlı ve şirkete özel teknoloji elimizin altında. Bundan böyle Türkiye'de ister küçük ister büyük her şirket, büyümek, verimli çalışmak için teknoloji kullanımını artırmaya yönelsin diyoruz. İş'te Teknoloji Hamlesi ile sektörlerin ve şirketlerin ihtiyaçlarına özel çözümleri kategorize edip, Turkcell güvencesi ile müşterilerimize sunuyoruz. Türkiye'de ilk kez, şirketlerin sadece iletişim ihtiyaçlarına değil, gelişime ihtiyaç duydukları pazarlama, bilişim, yönetim gibi alanlara da odaklanıp, onların teknoloji ihtiyaçlarına yönelik çözümler sunuyoruz.  Şirketlerimize, dünya ile rekabet edecek teknolojiyi en kolay ve uygun koşullarda sunmak Türkiye'nin lider iletişim ve teknoloji şirketi olarak bizim sorumluluğumuz. İş'te Teknoloji Hamlesi, bu sorumluluğu ne kadar ciddiye aldığımızı ortaya koyuyor." 

Yiğit Kulabaş: Teknolojiyi her boyutta şirket için ulaşılabilir, uygulanabilir hale getirdik
Türkiye'de şirketlere özel ilk kez sunulan modelin detaylarını anlatan Turkcell Kurumsal Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Yiğit Kulabaş ise; "Turkcell, İş'te Teknoloji Hamlesi ile müşterilerine bundan sonra ürün değil, ihtiyaç tabanlı bir yaklaşım sunuyor. Farklı sektörlerden yüzbinlerce müşterimizin ihtiyaçlarını analiz ederek, kamudan medya ve finansa, enerjiden lojistiğe, perakende, inşaat ve sağlık sektörlerine kadar uzanan geniş bir yelpazede müşteri ihtiyaçlarına yönelik olarak 5 temel alan belirledik: Yeni iş modelimizde "Yönetim", "Pazarlama", "İşbirliği", "Bulut ve Bilişim Teknolojileri" ve "Network" alanlarının her birine özel suitler oluşturduk. Bu suitlerimizin içinde her boyutta şirketin hedeflenen ihtiyacını karşılayacak çözümlerimiz bulunuyor" dedi. 
Yeni teknoloji yatırımı modelinde yalnızca sektöre özel değil, aynı zamanda şirketlerin o an içinde bulundukları evreye göre çözümleri de kategorize ettiklerini söyleyen Kulabaş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Turkcell ile çalışmak isteyen bir şirketin önce hangi sektörde faaliyet gösterdiğine, iş ihtiyaçlarına odaklanıyoruz.  Örneğin şirket yeni mi kuruluyor, yeni bir ürün lansmanına mı hazırlanıyor, yeni müşterilere mi ulaşmak istiyoruz bunlara bakıyoruz. Daha sonra süitlerimize dönüp bu sektöre ve bu şirketin kendi ihtiyaçlarına özel çözümlerimizi sunuyoruz. Çünkü biliyoruz ki, her sektörün ve ne büyüklükte olursa olsun her şirketin ihtiyaçları farklı." 

21. yüzyıl şirketleri için oyun planı
Turkcell, İş'te Teknoloji Hamlesi ile 21. yüzyıl şirketleri için hem kazanan hem de ülkeye kazandıran bir oyun planını devreye sokuyor.  İş'te Teknoloji Hamlesi; vizyonu, hayalleri ve yenilikçilik hedefiyle yola çıkan şirketlere operasyonel mükemmeliyet ve verimlilik sağlayarak müşteri deneyimini "eşsiz" hale getirmenin yolunu açıyor. Bu sayede büyüme ve kârlılık oranlarını azamîye ulaştırması hedeflenen şirketlerin elde edeceği başarı, Türkiye'ye sağlayacakları ekonomik katkının da her geçen gün artmasını garantiliyor. 


Ülkeler Teknoloji ile Büyüyor

[PAGE]

Ülkeler_teknolojiyle_büyüyor.jpg

 

Ülkeler Teknoloji ile Büyüyor

Uluslararası Telekomünikasyon Birliği'nin (ITU) verilerine göre, ülkelerin Bilişim Gelişim Endeksi (IDI) Skoru ile Kişi Başına Düşen Milli Gelir arasında doğrudan ilişki söz konusu. IDI skoru en yüksek ülkeler sıralamasında Finlandiya, İngiltere ve Fransa başı çekiyor. 7 ila 10 arasında IDI skoruna sahip bu ülkelerde kişi başına düşen milli gelir, 30 ila 45 bin dolar arasında. Türkiye'nin IDI skoru ise 4,5 seviyesinde ve kişi başına düşen milli gelir seviyesi 15 bin dolar seviyesinde.   

[PAGE]


Dünyada Fark Yaratmak için Bilişim

bilişim_teknolojileri_etkin_kullanım_endeksi-001.jpg
Ericsson'un Mobil Genişbant Sıralaması araştırmasına göre, şirketlerde bilişim teknolojilerinin etkin kullanım düzeyi Finlandiya'da yüzde 100 iken ABD'de yüzde 97. Türkiye ise, bu sıralamada Brezilya ile beraber yüzde 56'lık dilim içerisinde yer alıyor. 

[PAGE]

kobİlerin_bilişim_harcamalarındaki_payı.jpg
KOBİ'lerin Bilişim Harcamalarındaki Payı
Büyük şirketler bilişim harcamalarına daha yüksek bütçeler ayırırken Türkiye'de KOBİ'lerin bu alandaki payı yüzde 15 seviyesinde. YASED araştırmasına göre bu sıralamada Türkiye'nin hemen üzerinde yer alan Polonya'da ise KOBİ'ler, bilişim harcamalarında yüzde 30'luk pay sahibi. 


[PAGE]

bilişimde_sıçrama_için_altyapı-002.jpg
Turkcell kurumsal satış ekipleri, "İş'te Teknoloji Hamlesi" için hazır
Turkcell, "İş'te Teknoloji Hamlesi"ni önce kendi saha ekipleri için başlattı. Tüm Türkiye'de görev yapan 2000 kişilik kurumsal satış ekibi, toplam 10.000 saat eğitim aldı. Farklı şehirlerde düzenlenen 15 çalıştay, 40 toplantıda 1.500 kişiye bilgilendirme yapıldı, bu toplantılara 500 kişi de video konferans ile katıldı.


Teknoloji kullanımıyla şirketlere yaratılan fayda
•    Video konferans sistemleri ile ulaşım ve eğitim maliyetlerinde sağlanan avantaj: %30
•    KOBİ'lerin network teknolojileri ile sağladığı ortalama verimlilik artışı: %7
•    Bulut Bilişimin Orta-Büyük ölçekli bir firma için sağladığı maliyet avantajı: %80
•    Turkcell'in M2M çözümleri ile 2012 yılında ülke ekonomisine yaptığı katkı: 1 Milyar TL