29 yıldır ekonomiyi sunuyoruz

Gazeteniz DÜNYA’nın 29. yılını kutluyoruz. Türkiye’nin lider ekonomi gazetesi DÜNYA bugün Avrupa’nın en saygın ve en çok satan ekonomi yayınları arasında yer alıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - DÜNYA Gazetesi yayın hayatına 2 Mart 1952 tarihinde başladı. 1980’li yıllarla birlikte, ekonominin giderek ağırlık kazanacağını gören kurucumuz Nezih Demirkent DÜNYA’ya yepyeni bir yön verdi. 2 Mart 1981 günü gazetemiz yeni kimliği ile okurlarına şu mesajla ulaştı: “DÜNYA, bugünden itibaren yeni bir biçimde ve yeni bir içerikle karşınızda. Acımasız haber dünyasında ekonomiyi politika ile birleştirerek, hem yurtdışında hem yurtiçinde ilkemiz günümüz dünyasının hızlı dinamiği içinde kendimizi sürekli yenilemektir. Amacımızı bu ilkeler doğrultusunda gerçekleştirmede en büyük dayanağımız sizlerden gelecek eleştiriler ve öneriler olacaktır.”

Bağımsızlık en önemli özelliği

Aradan geçen 28 yılda DÜNYA ilk gün verdiği sözün takipçisi oldu. Türkiye ekonomisinin en hareketli döneminin en sağlam tanığıydı. Kendisini kanıtladı. Kaynak gösterilen, alınıp okunduktan sonra atılan değil, saklanan bir gazete oldu. Okurlarının, “iş dünyasının resmi gazetesi” nitelemesini uygun gördüğü DÜNYA, 28 yıl boyunca birçok yeniliğe ve ilke imza attı. Ama değişik yönlere sapmadı. Okurlarını şaşırtmadı. Bu süreçte, yaşadığı sıkıntılara rağmen, bağımsızlığını her zaman korudu. Herhangi bir tarafın ya da grubun gazetesi olmadı. En büyük holdinge ne kadar yakınsa, Anadolu’da küçük bir kuruluşa da o kadar yakın oldu.

Avrupa’da ilk 10 arasında

DÜNYA bugün Türkiye’de ekonomi yayıncılığının lideri. Hem saygınlığı hem de tirajı ile dünyanın önde gelen iş ve ekonomi gazeteleri arasında yer alıyor. Avrupa Ekonomi Basını Federasyonu’nun (EBP) yayınladığı verilere göre, gazeteniz DÜNYA Avrupa’nın en çok okunan 10 ekonomi yayını arasında. En büyük teşekkürü, bizi bugünlere taşıyan, her zaman gücümüzün temel dayanağını oluşturan okurlarımıza borçluyuz. Çünkü, 29. yıldır mücadelemizi, yaptığımız işe ve okurlarımıza olan inancımızla sürdürüyoruz. Ekonomi ve iş dünyası ile bütünleşmiş bir gazete olarak DÜNYA, yeni yaşına, okurlarının ihtiyaçlarına daha fazla yanıt verme hedefiyle giriyor.