4-C statüsünde çalışanlar iyileştirme için eylem yaptı

Abdi İpekçi Parkı'nda toplanan grup üyeleri, pankart ve dövizler açarak, çeşitli sloganlar attı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Çeşitli kurum ve kuruluşlarda 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun değişik 4-C maddesine tabi çalışanlar, çalışma şartlarının iyileştirilmesi talebiyle eylem düzenledi. 

Türkiye'nin 55 ilinden geldiği belirtilen ve Abdi İpekçi Parkı'nda toplanan grup üyeleri, pankart ve dövizler açarak, çeşitli sloganlar attı. 

Burada grup adına yapılan açıklamada, "özelleştirilen kurum ve kuruluşlardaki bazı kadrolu işçilerin işten çıkarılarak, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun, değişik 4-C Maddesi kapsamında farklı kurumlara yerleştirildiği" belirtildi. 

"4-C statüsünde çalışanların 10 ay çalışıp 2 ay iş çıkışı yaptığı" ifade edilen açıklamada, "çalışanların özelleştirilen kurumlardaki işlerinden çıkarılırken mağdur edilmeyeceklerinin söylendiği, ancak, 4-C statüsünün 657 sayılı kanunun bir parçası olmasına karşın, bu statüde işe yerleştirilenlerin hiç bir memur hakkından faydalanamadığı" savunuldu. 

Açıklamada, 4-C statüsünde çalışanların, insan onuruna yakışır şekilde çalışmak istediği belirtilerek, işçilerin işten çıkarılmadan önceki haklarının geri verilmesi gerektiği kaydedildi. 

4-C statüsünde çalışanların, her dönem iş çıkışı yapmak zorunda kaldığı için mağdur olduğu ifade edilen açıklamada, "Arkadaşlarımız iki aylık çıkıştalar. Memur sayılmadığımız için önce çalışıp sonra maaş alıyoruz. Bu nedenle 3 ay maaşsız geçinmek zorundayız. Çok zor durumdayız. İnşallah insafa gelir de bizim bu sesimize kulak verirler" denildi.