450 angus besliyor, etini 6 katlı Beeves'te satıyor

Sidar Budak makine mühendisi ama mühendislik yapmıyor. Güney Amerika'yı steakhouse işini öğrenmek için gezdi. 2010'da Türkiye'de kendi restoranı 'Beeves Burger'ları açtı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kezban KARABOĞA

İSTANBUL - 'Beeves Butcher & Steakhouse' Sidar Budak'ın kurduğu aynı zamanda şefliğini de yaptığı et restoranı. Budak'ın girişimcilik hikayesi ilginç. Makine mühendisi fakat hiç mühendislik yapmamış, hep ticaretle uğraşmış. Öğrencilik yıllarında Yıldız Teknik Üniversitesi'nde makine mühendisliği okurken kendi butik dershanesini işletip, öğrencilere ders vermiş. Bir yandan da Alternatif Bank, Ege Yatırım ve Citibank'ta 'trader' olarak çalışmış. Yani yerinde duramayan birisi. 2008'den bu yana steakhouse işinde. Çocukluğundan bu yana da hayvancılığın içinde zaten.
6 katlı et lokantası 

Budak ve ailesinin, biri Kars'ta 700 dönüm, diğeri Gebze Tavşanlı Köyü'nde 35 dönüm arazi üzerinde kurulu 2 çiftlikleri, 450 baş hayvanları var. Baba mesleğini yapmak isteyen Budak, steak işini öğrenmek ve kendi çiftliklerini de geliştirmek için Güney Amerika ve Avusturalya'yı boydan boya gezmiş. Arjantin kökenli bilinen meşhur Angus ırkını incelemiş, 'steakhouse'larda çalışmış. Türkiye'ye döndükten sonra 2010'da kendi 'Beeves Steakhouse' markasını kurmuş. Budak, restoranları için hayvanları Avustralya'dan getirtiyor ve kendi çiftliklerinde yetiştiriyor.

Zincir kuracak 
Beeves Butcher & Steakhouse kurucusu Sidar Budak'ın şu anda Şaşkınbakkal ve sadece kış sezonu açılan Kartalkaya'da restoran şubeleri var. Budak'ın Şaşkınbakkal'daki 6 katlı, bin 250 m2'lik, kasap bölümü 10 restoranı besleyebilecek şekilde kurgulanan 'Beeves Butcher & Steakhouse' restoranında ABD'den getirdiği 'dry age' soğutma odaları var. Steak işinde püf noktasının soğutma odaları olduğunu belirten Budak, şimdi Beeves Burger'ları açıyor. Kazandığı paranın tamamını yine işine yatırdığını ifade eden Budak'ın 5 yılık büyüme planında, biri Ataşehir Brandium AVM'de, ikincisi temmuz başında Carrefour AVM'de açılacak olan Beeves Burger'ları franchise yoluyla zincir haline getirmek ve sene sonunda Etiler'de 2'ncisini açmak. 'Beeves Butcher & Steakhouse'lar için de 4 şubeye ulaşma hedefi var.

'Her noktadayım' 
Çocukluktan bu yana hayvancılığın içinde büyüdüğünü, baba mesleğini yaptığını ifade eden Budak, "Aktif olarak kendi hayvanlarımızın besin programlarını yazıyorum. Veteriner olmak istiyordum, babam istemedi. Böylece ben de içinde büyüdüğüm işi yapmaya başladım" diye konuştu. Budak'ın 'Beeves Butcher & Steakhouse' restoranlarında soslar dahil onun onayından geçmeyen hiçbir yemek servis edilmiyor. Ürünlerinin hepsini reçeteleriyle birlikte kendisi hazırlıyor. Restoranındaki diğer şefleri de kendisi yetiştirmiş. Budak bu durumu, "Önlüğüm ile sürekli işin başındayım. Üretimden sofraya kadar her noktada varım" diyerek anlatıyor. Budak restoranlarında aynı zamanda Japonya'dan da Kobe eti getirterek satışını yapıyor ve 4 farklı çiftliğe hayvancılık danışmanlık hizmeti veriyor.