5 ildeki taşınmazların satışına onay

Özelleştirme Yüksek Kurulu, İstanbul, Aydın, Erzurum, Mardin ve Tunceli'deki 6 farklı taşınmazın satışına onay verirken, Edirne'de yer alan bir taşınmazın da özelleştirme kapsamına alınmasına karar verdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK), İstanbul, Aydın, Erzurum, Mardin ve Tunceli'deki 6 farklı taşınmazın satışına onay verirken, Edirne'de yer alan bir taşınmazın da özelleştirme kapsamına alınmasına karar verdi. 

ÖYK, kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Kurul, TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğü adına kayıtlı İstanbul'un, Başakşehir ilçesi, Hoşdere köyü, 201 ada, 1 no.lu parselde bulunan 7 bin 685,78 metrekare yüzölçümlü taşınmazın 3 milyon 300 bin TL bedelle en yüksek teklifi veren Cemal Bilgingüllüoğlu'na İhale Şartnamesi çerçevesinde satılmasına, Bilgingüllüoğlu'nun sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde, teminatının İdare lehine irat kaydedilmesine, 3 milyon 250 bin TL bedelle ikinci teklifi veren Mez Motorlu Araçlar Pazarlama Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi-Esra Dönmez Ortak Girişim Grubu'na İhale Şartnamesi çerçevesinde satılmasına, bu teklif sahibinin de sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi halinde, ihalenin iptaline ve bu hususların Özelleştirme Yüksek Kurulunun onayına sunulmasına karar verildi. 

Kurul ayrıca Maliye Hazinesi adına kayıtlı Aydın'ın, Kuşadası ilçesi, Davutlar beldesi, 735 ada, 2 parselde bulunan 4 bin 690,29 metrekare yüzölçümlü taşınmazın 3 milyon 10 bin TL ve Didim ilçesi, Didim Mahallesi, 2217 ada, 1 parselde bulunan 2 bin 654,35 metrekare yüzölçümlü taşınmazın 2 milyon 25 bin TL bedelle en yüksek teklifi veren Nihat Soylu'ya satılmasına, Nihat Soylu'nun sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde arazinin en yüksek teklifi veren diğer teklif sahiplerine satılmasına karar verdi. 

Erzurum'un Yakutiye ilçesi, Gez Mahallesi, 250 ada, 40-69 parsellerde bulunan toplam 13 bin 434 metrekare yüzölçümlü taşınmazların, 14 milyon 201 bin TL bedelle en yüksek teklifi veren İstanbul Halıcılık Tekstil ve Gıda Pazarlama Sanayi Ticaret Ltd. Şti.'ye İhale Şartnamesi çerçevesinde satılmasına, İstanbul Halıcılık Tekstil ve Gıda Pazarlama Sanayi Ticaret Ltd. Şti.'nin sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde, sıranın diğer teklif sahiplerine geçmesine karar verilirken, Mardin'in Merkez ilçesi, Nur Mahallesi, 1064 ada, 1 parselde bulunan 2 bin 611,99 metrekare yüzölçümlü taşınmazın 2 milyon TL bedelle en yüksek teklifi veren Maba Gıda Tarım Hayvancılık Petrol İnşaat İthalatİhracat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.'ye satılmasına, Maba'nın sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi halinde ise yine sıradaki teklif sahiplerine satış için onay verilmesine karar verildi. 

Kurul, son olarak Tunceli'nin Merkez ilçesi, Atatürk Mahallesi, 1165 ada, 1 parselde bulunan bin 316,28 metrekare yüzölçümlü taşınmazın 1 milyon 910 bin TL bedelle en yüksek teklifi veren Özgür Demir'e satılmasına, Demir'in sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde, teminatının İdare lehine irat kaydedilmesine ve ihalenin en yüksek teklifi veren diğer teklif sahiplerine verilmesine karar verdi. 

Kurul, Mülkiyeti Maliye Hazinesine ait olan Edirne'nin Merkez ilçesi, Kiremitçiler Mahallesi 281 ada, 1 parseldeki 13 bin 136 metrekare yüzölçümlü taşınmazın özelleştirme kapsam ve programına alınmasına karar verdi. Söz konusu taşınmazın satış yöntemiyle özelleştirilmesine ve satışın varlık satışı suretiyle gerçekleştirilmesine, özelleştirme işlemleri tamamlanıncaya kadar söz konusu taşınmazın her türlü bakım, onarım ve işletilmesi ile bu taşınmazdan doğan her türlü yükümlülükler ve işletilmesinden elde edilecek gelirlerin Maliye Hazinesi'ne bırakılmasına ve özelleştirme işlemlerinin 2 yıl içerisinde tamamlanmasına karar verildi.