5 kg Atık Yağı Getir, 1 kg Ayçiçek Yağını Götür

Ereğli Belediyesi'nin başlattığı kampanya kapsamında, evlerdeki atık yağların toplanarak çevreyi kirletmesinin önlenmesi amaçlanıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ZONGULDAK - Zonguldak'ın Ereğli İlçe Belediyesince, "1 litre bitkisel atık yağı, 1 milyon litre suyu kirletiyor" sloganıyla başlattığı "5 Kilo Atık Yağı Getir 1 Kilo Ayçiçek Yağını Götür" kampanyası kapsamında, evlerdeki atık yağların toplanarak çevreyi kirletmesinin önlenmesi amaçlanıyor.
 
Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, gazetecilere yaptığı açıklamada, konutlarda oluşan bitkisel atık yağların toplanması için kampanya başlattıklarını söyledi.
Kampanya kapsamında 5 litre atık yağ getirenlere 1 litre ayçiçeği yağını ücretsiz vereceklerini ifade eden Posbıyık, şunları kaydetti:
 
"Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından atık yağların toplanması konusunda önemli bir kampanya düzenlendi. Kullanılmış bitkisel atık yağlar evsel atık su kirliliğinin yüzde 25'ini oluşturmaktadır. Atık yağlar bulunduğu ortamı kirletir, canlılara zarar verir. Kullanılmış yağlar lavaboya döküldüğü zaman kanal borusu yüzeyine yapışır ve kanal kesitinin zamanla daralıp tıkanmasına neden olur. İlçemizdeki restoran, yemek fabrikası ve yemekhane gibi işletmelerden kaynaklanan bitkisel atık yağların diğer atıklardan ayrı toplanmasına belediyemizce 2007 yılında başlanmıştı. Bu kapsamda bugüne kadar toplam 70 ton bitkisel atık yağ toplayarak geri dönüşüm tesislerine gönderildi. Amacımız iş yerlerimizin yanı sıra konutlarımızda üretilen atık yağların da kanalizasyona ya da çöpümüzün içine karışarak çevre kirliliğine ve tehlikelere neden olmasını engellemek. Konutlarımızda oluşan bitkisel atık yağların toplanması için Ezici-Deha Biyodizel ile birlikte başlattığımız kampanya kapsamında Belediyemiz Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne 5 litre atık yağ getirene 1 litre ayçiçeği yağı hediye edilecek. Toplanan atık yağlar da geri dönüşüm tesislerine gönderilecektir."