7 finans kuruluşu ve 1 holdingin görünümü yükseldi

S&P, Albaraka Türk, Garanti Finansal, HSBC Bank, Garanti Bankası, İş Bankası, Vakıflar Bankası ve Yapı Kredi Bankası'nın görünümünü yükseltti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

NEW YORK - Kredi derecelendirme kuruluşu Standard and Poor's 17 Eylül tarihinde Türkiye'nin not görünümünü negatif'ten durağan'a yükseltmesine bağlı olarak Türkiye'deki 7 ayrı finansal kurumun notlarının görünümünü de 'negatif'ten 'durağan'a revize etti.

Türkiye'nin not görünümünün yükseltilmesinde dış finansman risklerindeki azalmanın yanı sıra, ekonomik dayanıklılığının artması ve belirsizliği azaltan hükümetin orta vadeli mali planının etkili olduğu ifade edilmişti.

S&P'nin açıklamasına göre notlarının görünümü negatif'ten durağan'a revize edilen kurumlar şöyle oldu:

     -- Albaraka Türk Katılım Bankası A.Ş. (Albaraka Türk),

     -- Doğuş Holding A.Ş.,

     -- Garanti Finansal Kiralama A.Ş. (Garanti Leasing),

     -- HSBC Bank A.Ş.,

     -- Turkiye Garanti Bankası A.Ş. (Garanti),

     -- Turkiye İş Bankası A.Ş. (Isbank),

     -- Turkiye Vakıflar Bankası T.A.O. (VakıfBank), and

     -- Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. (YapiKredi).

Kurum ayrıca İş Bankası, Garanti Leasing, Yapı Kredi, VakıfBank, Albaraka Türk, ve Doğuş Holding'in uzun ve kısa vadeli kredi notlarının "bb-/b" olarak onaylandığını belirtti. Ek olarak Garanti Bankası'nın uzun vadeli kredi notu "BB-" HSBC Bank A.Ş.'nin "BB/b" seviyelerindeki uzun ve kısa vadeli kredi notları onaylandı.

Ayrıca Ulusal ölçekli notlarda da değişiklik yapıldı. İş Bankası, VakıfBank, ve Yapı Kredi'nin ulusal ölçekli notları 'trA'dan 'trA+'ya HSBC Bank A.Ş.'nin ulusal ölçekli notu 'trAA'dan 'trAA+'ya yükseltildi. İş Bankası, VakıfBank, Yapı Kredi, ve HSBC Bank A.Ş.'nin kısa vadeli ulusal ölçekli notları ise 'trA-1' olarak onaylandı.