7 projeye 1.5 milyon liralık hibe

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından San-Tez Programı başvurularından destek kararı alınan 7 projeye 1 milyon 568 bin 144 lirası hibe olarak karşılanacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından, temmuz-ağustos dönemindeki Sanayi Tezleri (San-Tez) Programı başvurularından destek kararı alınan 7 projenin toplam bütçesinin 2 milyon 30 bin 655 lira olduğunu ve bu tutarın 1 milyon 568 bin 144 lirasının Bakanlık tarafından hibe olarak karşılanacağı bildirildi.  

Bakanlıktan yapılan açıklamada, San-Tez Programı temmuz-ağustos başvuru sonuçlarının belli olduğu belirtildi.  

Programla, üniversitelerdeki bilgi birikimi sayesinde sanayicilerin sorunlarını çözmek veya teknoloji seviyesini yükseltmenin hedeflendiği aktarılan açıklamada, 23 başvurudan 9'unun ön değerlendirme komisyonlarınca elendiği, kalan 14 projeden 7'sinin ise desteklenmesinin uygun görüldüğü ifade edildi.  

Destek kararı alınan 7 projenin toplam bütçesinin 2 milyon 30 bin 655 lira olduğu ve söz konusu tutarın 1 milyon 568 bin 144 lirasının Bakanlık tarafından hibe olarak karşılanacağı aktarılan açıklamada, bu projelerin 3'ünün Ankara, 2'sinin İstanbul, 1'er adedinin ise İzmir ve Bursa illerinde bulunduğu kaydedildi.  

Toplam 23 projenin büyük çoğunluğunun tarım, hayvancılık ve gıda, makine ve imalat ile elektrik-elektronik ve haberleşme komisyonlarına geldiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:  

"Desteklenen projelerden yürütücülüğünü Prof. Dr. Muhitdin Ahmetoğlu'nun yaptığı 'Fiber İletimli Lazer Diyot Birleştirici ve Fiber Lazer Rezonatörü Birleştirici Tasarımı ve Prototip İmalatı' başlıklı projeyle fiber lazer rezonatörünün en önemli optik elemanlarından biri olan pompa birleştiricilerinin ve yüksek güçte lazer çıkışı sağlayan rezonatörleri birleştiren sinyal birleştiricilerinin tasarımı ve prototip imalatı gerçekleştirilecek ve uzun vadede ülkemizde üretimi sağlanarak bu alanda dışa bağımlılık ortadan kaldırılacaktır." 

Bu konularda ilginizi çekebilir