”8 ay içinde Mekece yolunu tamamlayacağız”

Yıldırım, Mekece yolunu üstlenen firmaların yetkilileriyle yaptığı toplantının ardından konuştu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

BİLECİK - Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, hedeflerinin gelecek 6-8 ay içinde Mekece yolunu tamamlayıp işler hale getirmek olduğunu söyledi. 

Bakan Yıldırım, Bilecik merkeze bağlı Vezirhan beldesinde Mekece yolunu üstlenen firmaların yetkilileriyle toplantı yaptıktan sonra şantiyede basın toplantısı düzenledi. 

Yıldırım, 2003'e kadar 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol ve otoban bulunduğunu, şu anda bunun 14 bin kilometreyi geçtiğini kaydetti. 

Yıl sonuna kadar 16 bin 500 kilometreyi bulacaklarını ifade eden Bakan Yıldırım, şöyle konuştu: 

"2011 yılı sonu itibariyle de 21 bin 500 kilometre olacak. Yani otoyollar kuzeyden güneye, doğudan batıya ulusal ulaşım koridorlarımız da dahil, toplam yol ağımızın üçte birinden fazlası 2011 yılında bölünmüş yol haline gelecek. Bazı yerlerde de çarpı üç olmak üzere... Mekece yolu da Türkiye'nin çok önemli yollarından biri. Trafik debisi bakımından oldukça yoğun olan bir yolumuz ve bu yolla ilgili olan çalışmalar da son zamanlarda oldukça yoğunlaşmaya başladı. Amacımız kısa sürede bu yolu açmak ve böylece Sakarya'dan, Bilecik, Bozüyük, Afyonkarahisar, Antalya. İstersek Eskişehir ve Bursa'ya da. Bütün ana yerleşim merkezlerimize ulaşacak altyapıyı hazır hale getirmeyi amaçlıyoruz. Gördüğünüz gibi bu bölgede çok yoğun bir çalışma başladı. Hedefimiz önümüzdeki 6-8 ay içinde Mekece yolunu tamamlayıp işler hale getirmek. Bunun için yüklenici firmalarımız büyük gayret gösteriyor." 

Bundan sonra daha da yoğun bir çalışma temposuna gireceklerini anlatan Yıldırım, "Böylelikle 2002 yılından beri devam eden bu proje ağırlıklı olarak bitmiş olacak. Geçtiğimiz sürede yüzde 50-60'ı tamamlanmıştı. Önümüzdeki sene içinde de yarısını tamamlayıp bu güzergahı tamamen halkımızın hizmetine vereceğiz" dedi. 

 

Hızlı tren

 

Bakan Yıldırım, hızlı trenin Ankara-İstanbul arasının Bilecik'ten geçen bir güzergahta yer aldığını belirterek, şunları söyledi: 

"Eskişehir-Köseköy arası ihalesi yapıldı. 2 yıldan fazla zaman oldu yapılalı, ancak hukuki sorunlar nedeniyle iş başlayamadı. Halbuki başlamış olsaydı Ankara-Eskişehir arası bitti. Burası da belki bitmeye yakın hale gelecekti. Neyse artık onun için yapacak bir şey yok, ama o süreçlerin hepsi tamam oldu. Şu anda başlayacak konuma geldi. Çalışmalar da en kısa sürede tamamlanacak, ama bu arazinin şartlarını dikkate aldığımızda bir tarih verince duramama gibi bir riski var. Burada ne çıkacağını bilmiyoruz. Şuralardaki yapılan işi Bilecikliler hiçbir şey yapılmıyor gibi algılar. Gelip de şu kayaların başından aşağıya baksalar işin boyutunun ne kadar yoğun bir çalışma gerektirdiğini fark ederler. Zor arazi şartlarında iş yapmaya çalışıyoruz. Bu yüzden az bir gecikme olsa da bu dağlar sıtma tutacak, titreyecek ve sonunda geçit vermek mecburiyetinde kalacak." 

Bir gazetecinin Anayasa Mahkemesinin AK Parti hakkında verdiği kararı değerlendirmesini istemesi üzerine Bakan Yıldırım, "Davayı bırakalım, işimize bakalım. Durmak yok, yola devam. Yolları açmamız lazım" dedi. 

Bakan Yıldırım, daha sonra Vali Musa Çolak'ın makam aracı cipin şoför koltuğuna bindi. Kullandığı makam aracında bulunan Vali Çolak, AK Parti Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz ve Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı ile Mekece yolunda incelemeler yapan Bakan Yıldırım, Osmaneli ilçe stadına helikopterle gelen Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ı da karşıladı. 

Yıldırım, Bakan Unakıtan'ı da yanına alıp yine Vali Çolak'ın makam aracı cipi kullanarak Sakarya'nın Pamukova ilçesinde yapımı süren çevre yolu çalışmalarını yerinde inceledi. Bakanlar Unakıtan ve Yıldırım, buradan Osmaneli ilçesine geçerek geleneksel Alacakarpuz Festivaline katıldı.