91.MÜSİAD Genel İdare Kurulu Gala Programı Kayseri'de yapıldı

MÜSİAD Genel İdare Kurulu Gala Programına; Ekonomi Bakanı Elitaş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki, Enerji ve Tabii Kaynaklar Eski Bakanı Yıldız, MÜSİAD Genel Başkanı Olpak ve çok sayıda davetli katıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dilek FİDAN

KAYSERİ - Kayseri de ilk kez gerçekleştirilen  MÜSİAD Genel İdare Kurulu Gala Programı bir otelde yapıldı. 91.'si yapılan Müsiad Genel İdare Kurulu Gala Programına; Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, Enerji ve Tabii Kaynaklar Eski Bakanı ve Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, Vali Orhan Düzgün, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, İlçe Belediye Başkanları, Oda Başkanları, MÜSİAD  üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Programda konuşan MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, "Bugün 25 Aralık ve bir aradayız. MÜSİAD olarak 25 yıldır hakkın ,adaletin ve  doğrunun yanında olma adına taraf olduk. Doğru bildiklerimizi söylemeye devam edeceğiz. 17 Aralık ile başlayıp 25 Aralık ile biten, ekonomiyi de yok etmeye çalışan  ve darbe girişimine  karşı çıkan tek sivil toplum kuruluşunun MÜSİAD olduğunu belirtmek isterim. Yaşanan bunca badirelere  rağmen 2015 yılının üçüncü çeyreğinde yüzde 4 büyüme tamamlandı. Biz 2016 yılına bu motivasyonla giriyoruz. MÜSİAD olarak 64. Hükümetten beklentimizi yaptığımız ziyaretlerde aktardık. Ülkemizin belirli bölgelerinde teröre karşı mücadele veriliyor. Bu mücadelede şehit olanlara Allah'tan rahmet diliyorum. Terörle mücadele kararlılıkla sonuna kadar sürdürülmelidir" diye ifade etti.

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, "Türkiye'de kurulmuş bir çok sivil toplum kuruluşları var.25 yıllık süre içerisinde MÜSİAD'ın  çizgisini hiç bozmadan geldiği durum takdire şayandır. Artık globalleşen dünyada  sivil toplum örgütlerinin önemini biliyoruz.  2008 yılında küresel bir kriz meydana geldi. 2009 yılında Türkiye ekonomisi de  bunun  etkisini yaşadı ve minumum seviyede teğet geçerek  atlattı. 230 milyar dolar olan Türkiye'nin  gayri safi milli hasılası[GSMH] 2014 rakamlarıyla bakıldığında 800 milyar dolara çıkmıştır. 2002 yılı sonunda  ise 230 milyar dolar olan, Türkiye'nin 36 milyar dolar olan  ihracatı 2014 yılı sonu itibari ile baktığımızda 157.6 milyar dolara çıkma başarısını göstermiştir. Bu başarının sahipleri siz sanayicilerimizdir.  Enerji fiyatlarındaki ve  ham petroldeki düşüş Amerika, Avrupa, Ortadoğu gibi ülkelerin gelirlerinde azalma getirdiği gibi bizimde gelirlerimizde azalma ortaya çıkardı. 2015 yılının  son gününe kadar bugün itibari ile 141 milyar dolarlık bir ihracatı gerçekleştirmiş durumdayız. Son birkaç gün süre içerisinde 143 milyar dolarlık 2015 hedefimizi geçeceğimizi düşünüyorum. Kur etkisinden dolayı 11 milyar dolarlık parasal ihracat eksikliğimiz var  miktar olarak baktığımızda yüzde 1,5'luk bir artış gerçekleştiğini görüyoruz" diye konuştu.  Elitaş,  2015 böyle  geçti. 2016 yılı daha farklı ve zor şartın beklediği  bir yıl olacak. 2016 yılında enerji fiyatlarındaki düşüşün devam edebileceği, dünyanın en büyük ekonomilerinden birisi olan Çin ekonomisinin büyümesinin çift haneli rakamlardan tek haneleri rakamlara kalıcı olacağını söyleyebilirim. Bütün sivil toplum örgütleri olarak tüm dünyayı dolaşmamız lazım. Orada Türk mallarını bekleyen müşterilerimizi bulabilmek için gayret göstermemiz lazım" dedi.