ABank'ta büyüme planı yürürlükte

Anadolu Grubu, dört finans şirketini "finans grubu" altında topladı. ABank'ta krizde bekletilen büyüme planını yürürlüğe koydu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL- Anadolu Grubu, finansta düğmeye bastı. 1 Şubat itibariyle grubun dört finansal şirketi, "Finans Grubu" bünyesinde toplandı. Başına Murat Arığ‘ın getirildiği grubun lokomotifi ABank'ta büyüme planı raftan indirildi. Halen 47 şubesi olan banka 17 yeni şube ile Türkiye'nin bütün önemli ticari merkezlerini kapsayacak. 5 yıl içinde 150 şubeye çıkacak.

Kurumsal ve ticari kredilerde uzmanlaşan ABank, kredi kartı çıkarıp perakende bankacılıkta da butik hizmetlere başlayacak.

Genel Müdür Hamit Aydoğan, perakendede ilk hedefin ABank'ın ticari ve kurumsal 5 bin 500 müşterisi olduğunu söyledi. Yunan bankası Alfa ile anlaşmaya rağmen, BDDK'nın izin vermemesi nedeniyle hisse satışı gerçekleşmeyen ABank'ta yeni bir satış arayışının gündemlerinde olmadığını belirten Anadolu Grubu Başkanı Tuncay Özilhan, "BDDK kabul etmedi. Biz de bir daha böyle bir arayışa girmedik. Bazı bankalar önemli paralara satıldı.

Biz satmak istediğimizde de çakalım çıkalımcı değiliz. Yabancıya hisse satsaydık da sektörden çıkmayacak, birlikte istikrarlı büyüyecektik. Bu grubun iş yapma biçimiyle de ilgilidir. Bu krizden de kuvvetlenmiş olarak çıktık" dedi.

Haberin ayrıntıları bugünkü Dünya Gazetesi'nde

Bu konularda ilginizi çekebilir