ABD Türkiye'den tohum alacak

Türkiye'den haşhaş tohumu ithal edecek olan Amerikalı firma, tedarikçilerle iletişime geçmek istiyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Haşhaş bitkisinin ülkemizde ve dünyanın birçok bölgesinde çağlar boyu yetiştirildiği bilinmektedir.

Tüm dünyada ekiminden üretimine ve satışına kadar ilgi ile izlenen haşhaş; ülkemizde tohumu yüzde 50 civarında yağ içermesi nedeniyle geleneksel olarak gıda amaçlı olarak kullanılmakta, kapsülü ise ihtiva ettiği morfin ve diğer alkaloidlerin tıbbi ve bilimsel amaçlı kullanımı yönünden önemli bir endüstriyel bitki olma özelliği taşımaktadır. 

Haşhaş tohumunun en önemli özelliği yüzde 45–54 yağ ve yüzde 20–30 protein içeriğine sahip olmasıdır. Tohum geleneksel olarak gıda amaçlı olarak ekmeklerde ve ezilerek hamur işlerinde kullanılmaktadır. Tohumun preslenmesi ile elde edilen yağ, mutfakta ve gıda sanayisinde kullanılmaktadır. Ayrıca kozmetik ve boya sanayinde de kullanıldığı bilinmektedir. 

Türkiye'den haşhaş tohumu ithal edecek olan Amerikalı firma, tedarikçilerle iletişime geçmek istemektedir. Firmayla aşağıdaki linkten iletişime geçebilirsiniz.

http://www.turkishexporter.net/tr-TR/Leads/332992_poppy-seeds-requested-to-import-to-usa?page=1 

Bu talebi bırakan alıcının iletişim bilgileri ve ilgili talebe ait teknik detaylar tüzel firmalar ve şahıs firmalarına ücretsiz olarak verilecektir. Detaylı bilgi için 444 23 99'u arayınız.

Bu konularda ilginizi çekebilir