ABD'ye havlu ihracatı yüzde 23 arttı

Denizli'den ABD'ye yapılan havlu ihracatı, 8 aylık dönemde yüzde 23 artışla 55 milyon dolara ulaştı, böylece havlu ihracatında ABD, Almanya'yı geçerek ilk sıraya yükseldi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) verilerine göre geçen yılı 496 milyon dolarlık havlu ihracatıyla kapatan kentten bu yılın 8 ayında ise 290 milyon dolarlık havlu yurt dışına gönderildi.

İhracatta ABD ve Kanada'nın aldığı payda ciddi yükselme yaşandı. Ocak-Ağustos döneminde ABD'ye yapılan havlu ihracatı geçen yılın ayın dönemine göre yüzde 23 artarak 55 milyon dolara, Kanada'ya yapılan ihracat ise yüzde 30 artışla 5 milyon dolara ulaştı.

Geleneksel pazarlar olan Almanya ve Fransa ise ihracatta yatay bir seyir izledi.

Türkiye'nin ev tekstilinde Avrupa'da ikinci, dünya pazarında da ilk 4'te yer aldığını ifade eden Denizli İhracatçı Birlikleri Başkanı Süleyman Kocasert, şöyle konuştu:

"Rakiplerimize göre kalite ve servis anlayışımız bambaşka bir yerde. Türk havlusu dünyada haklı bir üne sahip. Avrupa Birliğinde ihracat yapmadığımız, Türk havlusunun girmediği ülke yok. Avrupa'da havlu denince akla ilk Türk havlusu geliyor."

Gerçekleştirdikleri faaliyetler sonucu ABD'nin Almanya'nın önüne geçerek en büyük pazar haline geldiğine işaret eden Kocasert, ABD'nin dünyanın en büyük ev tekstili alımcısı olduğu bilgisini verdi.

Dünyanın 165 ülkesine havlu gönderen Denizli, Türkiye'nin havlu ihracatının yaklaşık yüzde 70'ini gerçekleştiriyor.