Abraaj Kapital, Türkiye'deki ilk ofisini açtı

7.5 milyar doları aşan Dubai merkezli şirket, yeni satın almalar da planlıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Ortadoğu ve Kuzey Afrika'nın en büyük özel girişim sermayesi şirketi Dubaili Abraaj Kapital, Türkiye'deki ilk ofisini açtı. Yönetimindeki mal varlığı 7.5 milyar doları aşan Dubai merkezli Abraaj, yedi personelli ofisini Beşiktaş'ta hizmete aldı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre ofisin yönetiminde, bu sene Abraaj'a katılmadan önce Deutsche Bank'ın Türkiye operasyonlarının CEO'su olan Selçuk Yorgancıoğlu bulunuyor.

Abraaj, Türkiye'deki yatırımlarına 2007 yılında ülkenin en büyük özel hastane işletmecisi Acıbadem Sağlık Hizmetleri ve ona bağlı kuruluşlarından hisse satın alarak başladı.

Bu yıl Gebze merkezli Numarine isimli motoryat şirketinin yarısını satın alan Abraaj, 25 milyar dolarlık gezi/dinlence amaçlı tekne pazarındaki payını artırmayı planlıyor.

Şirketten yapılan açıklamada: "Ufukta başka şirket alımları da görünüyor" ifadesine yer verildi.

Selçuk Yorgancıoğlu ise "Türkiye'nin ekonomisi büyüyor ve ülkenin ve bölgenin büyüyen ihtiyaçlarını karşılamayı planlayan tüm sektörlerde çok çeşitli fırsatlar mevcut," dedi.

IMF'ye göre, Türkiye'nin 659 milyar dolarlık ekonomisi bu yıl yüzde 3.5, gelecek yıl ise yüzde 3 oranında büyüme potansiyeline sahip.

"Büyüyen ve daha da gelişen Türkiye nüfusu, önümüzdeki yıllardaki talebin habercisi," diyen Selçuk Yorgancıoğlu, şöyle devam etti; "Yatırımcı olarak iyi yönetimi olan ve bölgesel olarak bütünleyici olma potansiyeline sahip şirketlere ilgi duyuyoruz."

Abraaj Capital Dubai'deki merkezinden Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Güney Asya'ya (MENASA ) doğru yayılıyor. Bu yıl Pakistan'ın Karaçi şehrinde bir ofis açan Abraaj'ın, Kahire ve Londra'da da varlıkları bulunuyor.

Şirket, Ortadoğu'nun en büyük ve hatırı sayılır kurumlarından, ailelerinden ve servet sahibi bireylerinden 200'ünün yatırımcıları arasında olduğunu belirtiyor.