Adana Çimento Sanayi, 'Süper Beyaz Çimento' üretti

OYAK Grubu'na bağlı şirket, Süper Beyaz Çimento yatırımlarını 28 milyon TL'lik harcamayla tamamladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ADANA - OYAK Grubu'na bağlı Adana Çimento Sanayi (AÇS) Genel Müdürü Kemal Ümit Özel, "Süper Beyaz Çimento" yatırımlarını 28 milyon TL harcama yaparak tamamladıklarını söyledi.

AÇS Genel Müdürü Özel, üretimine başlanan "Süper Beyaz Çimento"nun tanıtımı dolayısıyla Adana HiltonSA Oteli'nde gerçekleştirilen törende, fabrikanın kuruluşundan bu yana geçen 55 yıl içerisinde sürekli yatırımlara devam ettiğini bildirdi.

Özel, kuruluş tarihinde 150 bin ton yıl olan klinker üretim kapasitesini, 2,3 milyon tona, en son 3,5 milyon ton olan çimento üretim kapasitesini de 2007'de İskenderun Öğütme ve Paketleme Tesisinin satın alınması ile 1 milyon ton yıl cüruflu çimento üretim kapasitesi ile 4,5 milyon ton yıla çıkardığını ifade etti.

Bu yıl İskenderun Demirçelik sahası içerisinde devreye alınan 1 milyon ton yıl kapasiteli cüruflu çimento üretim tesisi ile bu alandaki üretim kapasitelerinin 2 milyon ton yıla çıktığını belirten Özel, toplam çimento üretim kapasitelerinin ise 5,5 milyon tona ulaştığını ifade eti.

Özel, bayilerinden ve kullanıcılarından gelen yoğun talep karşısında "Süper Beyaz Çimento' yatırımlarını 28 milyon TL harcama yaparak tamamladıklarını ifade ederek, "Böylece 90 bin ton yıl olan beyaz klinker üretim kapasitemiz 300 bin ton yıla, beyaz çimento üretim kapasitemiz ise 350 bin ton yıl oldu" dedi.

Özel, şöyle devam eti:

"Yine gelen talepler doğrultusunda yeni ürünümüz olan minimum 85 beyazlıkta 'süper beyaz' ile 80-83 beyazlıkta kalker katkılı 'ekstra beyaz' çimentoyu da piyasada her sektöre hitap edebilecek şekilde geliştirdik.

Her iki cins beyaz çimentoyu Rusya, Ukrayna, Türk Cumhuriyetleri, Romanya, İtalya, İspanya, Kıbrıs, Kuzey Afrika ve Orta Doğu ülkelerine ihraç ediyoruz. Yıl sonuna kadar ağırlıklı olarak bu ülkelere 100 bin ton süper beyaz çimento ihraç etmeyi planlıyoruz.

Ürünümüz kalitesi ile yapılacak olan tüm bina ve yapılar yanında sanatsal ve restorasyon çalışmalarında estetik yapısı ile firmamızın yüz akı olacaktır."

Özel'in konuşmasının ardından AÇS Kalite Kontrol Şefi Berrak Avcıoğlu, "Süper Beyaz Çimento"nun özellikleri, üretim süreci, kullanım alanları ve teknik özellikleri hakkında bilgi verdi.