Ağbal: Askeri arazilerle ilgili bir plan yok

"Boşaltılan askeri arazilerle ilgili bir planımız yok. 'Tiyatrolar özelleştirilecek' diye bir planımız yok"

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Türkiye Varlık Fonu Yönetimi Anonim Şirketinin Kurulması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki görüşmeleri sırasında muhalefet milletvekillerinin teklif ve bazı yasa tasarılarına ilişkin eleştirilerine yanıt verdi.

Bakan Ağbal, TBMM Genel Kurulunda görüşülmeye başlanan torba yasa tasarısının 35. maddesinde yer alan özel bütçeli idarelere ait ticari amaçlı kuruluşlardaki hisseler ile varlıkların Özelleştirme İdaresi Başkanlığınca özelleştirilmesine ilişkin düzenlemenin yanlış yorumlandığını söyledi.

"Boşaltılan askeri arazilerle ilgili bir planımız yok. 'Tiyatrolar özelleştirilecek' diye bir planımız yok." diyen Maliye Bakanı Ağbal, özel bütçeli kamu idarelerinin, kendi yatırımlarını finanse etmek istediği, atıl vaziyetteki taşınmazı değerlendirmek istediği zaman bu yatırımlarını Özelleştirme İdaresi Başkanlığına bildireceğini ve Başkanlığın bunun satışını gerçekleştireceğini anlattı. 

Özel bütçeli idarelerin atıl taşınmazlarını değerlendirecek tecrübe ve birikime sahip olmadığını vurgulayan Ağbal, düzenlemenin "özel bütçeli idareler istedikleri zaman kimi taşınmazı nakte ve gelire dönüştürür" şeklinde olduğunu, idarenin istemi dışında işlem yapılamayacağını kaydetti.