Ağbal: Bütçemin iki yakası bir arada

Maliye Bakanı Ağbal, Mersin'de katıldığı bir etkinlikte "Maliye Bakanı olarak en rahat bakanlardan biriyim. Çünkü bütçemin iki yakası bir arada." şeklinde konuştu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Maliye Bakanı Naci Ağbal ile Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Mersin Marina'da Ekonomi Platformu üyeleriyle bir araya geldi.

Bakan Ağbal, burada yaptığı konuşmada, "Ekonomi her bakımdan önemli. Bir ekonomi eğer günün sonunda iş, aş üretiyorsa, katılanlara değer üretiyorsa o ekonomi büyüyor ve gelişiyor. Son 14 yıldır Türkiye ekonomisini büyütmek bakımından çok önemli gayretlerimiz oldu. Bunu bütün canlılığıyla yaşıyoruz. Ne şehirlerimiz 14 yıl önceki şehirler ne de Türkiye ekonomisi 14 yıl önceki Türkiye ekonomisi. Maliye Bakanı olarak en rahat bakanlardan biriyim. Çünkü bütçemin iki yakası bir arada. Beni destekleyen Kalkınma Bakanı var. Ekonomiye, kamu maliyesine son derece değer ve ehemmiyet veriyor. O açıdan kamu maliyesinin güçlü olması sağlık metaforu gibi bir şey. Yani sağlığın kıymetini hastalanınca anlarsınız. Kamu maliyesi de böyle bir şeydir. Son 14 yıldır her geçen yıl kamu maliyesinde daha iyi noktalara geldik. Bugün Türkiye sağlam kamu maliyesiyle, sağlam bankacılık sistemiyle daha da güçlü bir ekonomi olmaya aday." ifadelerini kullandı.

Ağbal, uluslararası derecelendirme kuruluşlarının raporlarına da değinerek, bu raporlara ilişkin zaman zaman karamsar ifadeler zikredildiğini, ancak raporların detaylarına bakıldığında, Türkiye'nin orta ve uzun vadeli potansiyeline her zaman büyük vurgu yapıldığının görüleceğini söyledi.

Canikli: Köpük yok, sanal hiçbir şey yokCanikli: Köpük yok, sanal hiçbir şey yok

Bu konularda ilginizi çekebilir