Ağlarına 16 köpek balığı takıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BALIKESİR - Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Altınoluk beldesinde kıyıya yakın bir noktada "Pamuk" cinsi 16 köpek balığı yakalandı.

Altınoluk Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Halil Ataç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, denizde köpek balığı sezonu yaşandığını söyledi.

Yaklaşık 400 tür köpek balığı bulunduğunu dile getiren Ataç, bu dönemde pamuk cinsi köpek balığının çok sık görüldüğünü anlattı.

Bunların köpek balıkları içinde en değerlisi olduğunu ifade eden Ataç, şöyle konuştu:

"Pamuk cins olanlar kıyıya yakınlarda bulunur ve insanlara zararı dokunmaz. Altınoluk'ta bir çay bahçesine yakın noktalarda balıkçı bir arkadaşımızın ağlarına 16 köpek balığı takıldı. Her biri 1,7 metrenin üzerinde. Vatandaşlarımız korkmadan denize girebilirler, zararları dokunmaz. Bunların dişleri yuvarlaktır, diğerleri gibi keskin değildir. Bunlar kalamar ve diğer kabuklu deniz canlılarıyla beslenir."

 Ataç, bunların hepsinin yaklaşık 250 kilogram ağırlığında olduğunu belirterek, "Bunları kilosu 6 liradan ihracatçı firmaya verdik. Firma, bunu Yunanistan'a ihraç edecek. Muhtemelen yarın akşam bir Yunanlı ya da turistin sofrasında olurlar" dedi.

Vatandaşlar ise bu cins köpek balıklarının insana zarar vermediğini bildiklerini belirterek, rahatlıkla denize girdiklerini söyledi.