Agustawestland, Türkiye için özel helikopter tasarladı

Temmuz ayının başında sonuçlanması beklenen Türk Genel Maksatlı Helikopter İhalesi'nde şirket, kısa listede

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ANKARA - İtalyan helikopter üreticisi Agustawestland, Türkiye için özel olarak tasarladığı TUHP149 helikopterini, birlikte geliştirmeyi, üretmeyi ve teslim etmeyi teklif ettiğini açıkladı.

AgustaWestland firmasından yapılan yazılı açıklamada, AgustaWestland'ın, Temmuz ayının başında sonuçlanması beklenen Türk Genel Maksatlı Helikopter İhalesi'nde kısa listeye kaldığı anımsatıldı.

Kısa listede ABD'li Sikorsky ile yarıştığı belirtilen İtalyan AgustaWestland şirketinin, Türk Silahlı Kuvvetleri ve kamu kurumları için kategorisinde en yüksek performansa sahip ve her türlü geliştirmeye açık olan TUHP149 modelini sunduğu kaydedildi.

AgustaWestland CEO'su Giuseppe Orsi, Paris'te devam eden Le Bourget Havacılık Fuarı'nda yaptığı açıklamada, TUHP149'un orta sınıf genel maksatlı helikopter kategorisinin en yeni ve modern helikopteri olacağını belirtti.

Söz konusu helikopter, TAI'nin Ankara'daki tesislerinde kurulacak yeni bir fabrikada üretilecek, ayrıca helikopterin motoru da Eskişehir'de TEI'nin yapacağı bir yatırımla karşılanacak.

AgustaWestland ve TAI, Aselsan ile birlikte, Kara Kuvvetleri Komutanlığı;na 51 adet yüksek standartta T129 helikopterinin teslimatını içeren ATAK programını yürütüyorlar.