Ağustos'ta 510 adet dahilde işleme izin belgesi düzenlendi

Geçen ay verilen dahilde işleme izin belgeleri, "dokuma ve giyim", "gıda ve içki" ile "madeni eşya" ve "lastik" sektörlerinde yoğunlaştı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Dış Ticaret Müsteşarlığı, bu yılın Ağustos ayında 510 adet dahilde işleme izin belgesi düzenledi.

Dış Ticaret Müsteşarlığının Ağustos ayına ait dahilde işleme izin belgeleri, yurtiçi satış ve teslim belgeleri, hariçte işleme izin belgeleri, vergi, resim ve harç istisnası belgeleri, firma talebine istinaden iptal edilen dahilde işleme izin belgeleri ve re'sen kapatılan dahilde işleme izin belgelerine ilişkin tebliğleri, Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlandı.

Geçen ay verilen dahilde işleme izin belgeleri, "dokuma ve giyim", "gıda ve içki" ile "madeni eşya" ve "lastik" sektörlerinde yoğunlaştı.

Ağustos ayına ait 9 adet hariçte işleme izin belgesi, 1 adet yurt içi satış ve teslim belgesi, 41 adet vergi, resim ve harç istisnası belgesi düzenlendi.

Firma taleplerine istinaden iptal edilen dahilde işleme belgesi sayısı 12, re'sen kapatılan dahilde işleme izin belgesi sayısı da 3 oldu.

Dahilde İşleme Rejimi ihraç ürünleri üretmek için gerekli olan ve dışarıdan ithal edilen ara mallara veya girdilere gümrük muafiyeti getiren bir ihracatı teşvik sistemi.

İhracat yapmayı düşünen işletmeler, ihraç edilmesi planlanan malların üretiminde kullanılacak hammadde, yardımcı madde, yarı mamul, mamul, ara malı ve ambalaj malzemelerinin başta değişik vergisel yüklerden muaf olmak üzere ve devlete ihracat taahhüdünde bulunmak şartıyla, çeşitli kolaylıklar ve teşviklerden yararlanabiliyor. Teşviklerden yararlanabilmek için Dahilde İşleme İzin Belgesi alınması gerekiyor.