”Akbank taşıt kredilerinde liderliğini korudu”

Akbank Genel Müdürü Ziya Akkurt, Akbank'ın, son yıllarda otomotiv sektörünü en çok destekleyen bankaların başında geldiğini belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Akbank Genel Müdürü Ziya Akkurt, son yıllarda otomotiv sektörünü en çok destekleyen bankaların başında geldiklerini belirterek, "Akbank son beş yıllık döneme baktığımızda taşıt kredilerinde liderliğini korumuştur" dedi.

Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, Genel Müdür Ziya Akkurt, Genel Müdür Vekili Hakan Binbaşgil ve Ticari Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ferda Besli, reel sektörün sorunlarını dinlemek ve yerinde incelemelerde bulunmak üzere özellikle Türk sanayisinin en yoğun olduğu illere yapacakları ziyaretlere Bursa ile başladı.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve üyeleri ile Bursa’nın önde gelen sanayicilerini ziyaret eden Akbank yöneticileri, ekonomik faaliyetin canlanması için verilecek destekler konusunda reel sektör temsilcileri ile görüş alışverişinde bulundular.

Akbank Genel Müdürü Ziya Akkurt, “Akbank olarak, global finansal çalkantının yaşandığı bir dönemde çok net ve tutarlı bir strateji izleyerek, hem aktif kalitemizden hem de finansal performansımızdan ödün vermeden reel sektörün finansman ihtiyacını karşılamaya ve Türk ekonomisine değer yaratmaya odaklandık” dedi.

"Otomotiv en hızlı toparlanacak sektörlerin başında geliyor"

Bursa sanayisinin yapıtaşlarından olan otomotiv sektörünün krizden çıkışta en hızlı toparlanacak sektörlerin başında geleceğini ve sektörde 1998 yılında yaşanan çıkışın ikinci fazının yaşanmasının beklendiğini söyleyen Akkurt, sözlerine şöyle devam etti:

“Bunun sinyallerini üretim rakamlarında da görmeye başladık; Ocak ayında 23,000 olan otomotiv üretimi Temmuz ayında 55,000 düzeyine yükseldi. Nisan-Haziran aylarında sektörde yapılan KDV indirimleri satışlara canlılık getirdi. İmalat sanayisinde önemli pay sahibi olan otomotiv yan sanayisindeki hareketlenme de ekonomik canlanma  açısından kritik konulardan birisi. Bursa da bu konuda ciddi yatırımları olan ve bu yatırımlarını artırması gereken bir il olarak dikkat çekiyor.  Akbank, son yıllarda otomotiv sektörünü en çok destekleyen bankaların başında gelmiş ve son beş yıllık döneme baktığımızda taşıt kredilerinde liderliğini korumuştur. Türkiye ekonomisinin krizden çıkışında başrolü oynayacak şehirler arasında yer alan Bursa’ya ve diğer illerimize olan desteğimiz artarak sürecektir. Bursa’nın diğer bir temel sektörlerinden olan tekstilin de kriz sonrasında Avrupa pazarlarından gelecek talep ile, daha önce Çin’e kayan siparişleri çekeceğini düşünüyoruz. Ekonomik canlanma açısından hizmet sektörü tarafında da özellikle alışveriş merkezlerinin önemli rol oynamasını bekliyoruz.”

"Bursa’nın ihracat işlemlerinde yüzde 30’luk daralma yaşadı"

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez de Bursa’nın ihracat işlemlerinde geçen yıla göre yüzde 30’luk bir daralma yaşadığına işaret ederek, “Eylül 2008’den bu yana ihracat rakamlarında yaşanan olumsuzlukların ortadan kalkmaya başladığını görmek ve ihracat işlemlerinin 2007 yılı rakamlarını geçmeye başlaması bizim gibi üreten iller için önemli bir kurtuluş reçetesidir. Bunu gözönünde bulundurarak bankalarımızın da reel sektörü her dönemde desteklemesi gerekir, bizler de Akbank ile birebir görüşme imkânı bularak, üyelerimizin daha sağlıklı bir mali yapıya sahip olması için çalışmalarımıza devam ediyoruz”  dedi.