Akbank Uluslararası Danışma Kurulu ilk toplantısını yaptı
Toplantıda, global ekonomideki yeni eğilimler, para ve maliye politikalarındaki ana trendler değerlendirildi
İSTANBUL - Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer'in girişimi ile oluşturulan Akbank Uluslararası Danışma Kurulu'nun ilk toplantısı İstanbul'da gerçekleşti.
Akbank'tan yapılan yazılı açıklamada, eski Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Başkanı, eski Devlet Bakanı, halen Brookings Enstitüsü'nde küresel ekonomi alanında Başkan Yardımcılığı ve Sabancı Üniversitesi Uluslararası Danışma Kurulu üyeliği görevlerini yürüten Kemal Derviş başkanlığındaki Akbank Uluslararası Danışma Kurulu'nun, 2 gün süren toplantılarda global ekonomideki yeni eğilimleri, para ve maliye politikalarındaki ana trendleri ve bu gelişmelerin Türkiye için yarattığı fırsatları değerlendirdiği belirtildi.
Açıklamada, Uluslararası Danışma Kurulu'nda, iklim değişikliği konusundaki ünlü Stern Raporu'nun yazarı, Dünya Bankası eski Başkan Yardımcısı ve Başekonomisti, halen London School of Economics Ekonomi Profesörü Lord Stern, Citigroup eski Yönetim Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Sir Win Bischoff, Olayan Financing Company Üst Yöneticisi (CEO) Lubna Olayan, Harvard Üniversitesi Ekonomi Profesörü Dani Rodrik, Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, Akbank Yönetim Kurulu'ndan Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üye Suzan Sabancı Dinçer, Yönetim Kurulu Üyesi, Yönetim Kurulu Danışmanı ve Şeref Başkanı Erol Sabancı, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Zafer Kurtul, Murahhas Üye Bülent Adanır, Murahhas Üye Hayri Çulhacı ile Akbank Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Ziya Akkurt'un yer aldığı hatırlatıldı.
Dinçer: Türkiye'nin istikrarlı olması global piyasalar için de çok önemli
Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, yaptığı değerlendirmede, Akbank Uluslararası Danışma Kurulu ile Türkiye ekonomisi ve tüm paydaşları için sürdürülebilir değer yaratmayı amaçladıklarını kaydederek, şu görüşleri dile getirdi:
"Türkiye'nin istikrarlı olması, dengeli olması şu anda global piyasalar için de çok önemlidir. Türkiye, çok daha az hazırlıklı yakalandığı birçok krizi yaşamış ve atlatmıştır. Türk bankacılık sektörü de son dönemdeki global ekonomik çalkantılarda dayanıklılığını ve kuvvetini göstermiştir. Türk bankacılık sektörünün sağlam konumundan dolayı önümüzdeki dönemde beklenen ekonomik toparlanmaya önemli katkı sağlayacağını düşünmekteyim. Akbank da, Türk bankacılık sektörünün lider kuruluşu olarak bu süreçte çok önemli bir rol üstlenecektir."
Akbank Uluslararası Danışma Kurulu Başkanı Kemal Derviş de "Ancak gerçekten her zorlukta bir fırsat da bulunur. Akbank Uluslararası Danışma Kurulu'nun bu ilk toplantısında, hem zorlukları hem fırsatları tartıştık. Genelde Türk bankacılık sektörü ve Akbank'ın kendisi, geçmişin deneyimlerini iyi değerlendirerek dünyadaki bu zorlu devreye güçlü olarak girdi" ifadesini kullandı.