Albaraka Türk KOBİ'lerle Gaziantep'te buluştu

Albaraka Türk Genel Müdürü Yahşi, "KOBİ'lerimizin mümkün olduğunca faaliyetlerini kayıt altına almaları ve bilançolarını güçlendirmeleri, uzun dönemde finansman imkanlarına daha düşük maliyetle ulaşmalarını mümkün kılacaktır" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Albaraka Türk Genel Müdürü Fahrettin Yahşi, "KOBİ'lerimizin mümkün olduğunca faaliyetlerini kayıt altına almaları ve bilançolarını güçlendirmeleri, uzun dönemde finansman imkanlarına daha düşük maliyetle ulaşmalarını mümkün kılacaktır" dedi. 

Yahşi, 3'üncüsü Gaziantep'te gerçekleştirilen "Albaraka KOBİ Buluşmaları" toplantısının açılışında, yıl içinde KOBİ'lere yönelik yeni uygulamalara başlayacaklarını söyledi.  

Hem mevcut hem de yeni müşterileri için özel ürün paketleri geliştireceklerini ifade eden Yahşi, "2015'te KOBİ'lere özel portal açarak yeni kanal üzerinden onlara destek olmaya devam edeceğiz. Müşteri grupları için meslek ve ihtiyaç odaklı ürün tasarımları hazırlıyoruz. KOBİ'lerimizin kur dalgalanmalarına karşı korunmaları amacıyla, faizsiz bankacılık prensiplerine uygun özel bir ürün üzerinde çalışmalarımızı tamamlamayı hedefliyoruz" diye konuştu.  

Yahşi, KOBİ'lerin en büyük problemlerinden birinin bankacılık sektörünün istediği teminat olduğuna işaret etti. 

Banka olarak KOBİ'lere güvenlerinin tam olduğunu anlatan Yahşi, şöyle konuştu: 

"Albaraka olarak verdiğimiz kredilerde KOBİ'lerin aldığı pay yüzde 35'dir. Bu durum, KOBİ bankacılığına verdiğimiz değerin bir göstergesidir. Dünyada KOBİ'ler toplam kredilerden yüzde 42'lik pay alıyor. Türkiye'de bu oran yüzde 27'de kalıyor. Yükseliş trendi ve verilere baktığımızda KOBİ bankacılığındaki büyümenin bu yıl da devam edeceğini söyleyebiliriz."  

Yahşi, kurumsal finansman desteği ve leasing paketleriyle KOBİ'lerin ihtiyacı olan makine, teçhizat, hammadde, ara madde alımlarını finanse ettiklerini dile getirdi.  

Sektör ve meslek ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak hazırladıkları sektörel ve finansal destek paketlerle KOBİ'lere hizmet sunmayı hedeflediklerini anlatan Yahşi, "Son dönemde tüm bankalar KOBİ'leri hedef kitle olarak belirledi. Bu durum KOBİ'ler için büyük avantaj. KOBİ'lerimizin mümkün olduğunca faaliyetlerini kayıt altına almaları ve bilançolarını güçlendirmeleri, uzun dönemde finansman imkanlarına daha düşük maliyetle ulaşmalarını mümkün kılacaktır" ifadelerini kullandı.  

 Yahşi, "Albaraka KOBİ Buluşmaları"yla KOBİ'lere gelecek vizyonu çizmeyi hedeflediklerini, daha önce Denizli ve Konya'da gerçekleştirilen toplantının Gaziantep'in ardından Adana ve Kayseri'de de yapılacağını sözlerine ekledi. 

Konuşmaların ardından moderatörlüğünü Bahçeşehir Üniversitesi öğretim üyesi Ali Atıf Bir'in yaptığı "Yerelden Küresele KOBİ'ler" başlıklı bir panel gerçekleştirildi.