Albaraka’nın SYR oranı 4 puan yükseldi

Albaraka Türk'ün 200 milyon dolarlık ikincil sermaye benzeri ihracının ardından SYR %17 seviyesine yükseldi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL- Albaraka Türk Genel Müdürü Fahrettin Yahşi, 200 milyon dolar değerindeki ikincil sermaye benzeri sukukun temin edilmesiyle, bankanın sermaye yeterlilik rasyosunun (SYR) yüzde 13'tenyüzde 17 seviyesine yükseldiğini söyledi. 

Bahreynli Al Baraka bankasının Türkiye'deki iştiraki olan Albaraka Türk, ilk 5 yıl anapara geri ödemesiz toplam 10 yıl vadeli ikincil sermaye benzeri kredinin kupon kar oranının yüzde 7.75 olduğunu açıklamıştı. 
 Albaraka Türk Genel Müdürü Fahrettin Yahşi konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, "Temin edilen 200 milyon dolarlık faizsiz sermaye benzeri kredi ile bankanın sermaye yeterliliği rasyosu yüzde 13'ten yüzde 17 civarına yükselmekte, sürdürülebilir ve karlı büyüme stratejimize uygun bir sermaye desteğinin mevcudiyeti sağlanmaktadır" dedi. 
Yahşi, gelecek dönemde de yeni sukuk ihraçları gerçekleştirebileceklerini de ifade etti. 
Açıklamaya göre, global koordinatörlüğünü BNP Paribas'ın üstlendiği ve AlHilal Bank, Barwa Bank, Emirates NBD ve Nomura International ortak lider yönetici olarak görev aldığı işleme, Körfez ve Avrupa ülkelerindeki toplam 64yatırımcıdan iki kat talep geldi.