Aneles ile Gençcell telefon üretim anlaşmasına imza attı

İki şirket, General Mobile Inc. telefonlarının üretimine ilişkin anlaşma imzaladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Anel Telekomünikasyon Elektronik Sistemleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. Grup şirketlerinden Aneles ile General Mobile Türkiye distribütörü Gençcell arasında, General Mobile Inc. telefonlarının üretimine ilişkin anlaşma imzalandı.

General Mobile'den yapılan açıklamada, General Mobile Türkiye distribütörü Gençcell ve Aneles'in, 3 yılda ortalama satış değeri 500 milyon dolar olan 3 milyon adet cep telefonu üretmek üzere imzalanan anlaşma ile çalışmalara başladığı bildirildi.

Açıklamada, General Mobile marka cep telefonlarının, Türkiye'de yaklaşık 20 milyon dolarlık yatırımla kurulan Aneles'in, 7 bin 500 metre karelik tesisinde yeni tahsis edilen üretim bandında üretileceği kaydedildi.

Kısa bir süre içinde Türkiye'de üretilen General Mobile marka cep telefonlarını satışa sunmak amacıyla yapılan işbirliğinin, Türkiye'de cep telefonu üretimi ile teknolojide yeni bir dönem başlatmayı hedeflediği ifade edildi.

Anel Telekomünikasyon'un Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP) yayımlanan açıklamasında ise Gençcell ve Aneles arasında imzalanan söz konusu anlaşmanın 29 Eylül 2009-29 Eylül 2012 tarihleri arasında geçerli olduğu ve taraflarca yazılı ihbar ile sonlandırılmadıkça 29 Eylül 2012 tarihinden sonra aynı şartlarla birer yıllık sürelerle yürürlükte kalmaya devam edeceği belirtildi.

Açıklamada, sözleşme şartları çerçevesinde Gençcell ile Aneles'in birinci yıl için 300 bin adet, ikinci yıl için 1 milyon adet ve üçüncü yıl için 1 milyon 700 bin adet cep telefonu üretimi konusunda anlaşmaya vardıkları bildirildi.