Antalya'da 2B başvurusu 70 bine yaklaştı

Antalya'da 2B başvurusu 70 bine yaklaştı, başvuruları alabilmek için başvurular cumartesi ve pazar günleri de yapılabilecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANTALYA - 2B arazilerinin en fazla bulunduğu iller arasındaki Antalya'da başvuru sayısı 70 bine yaklaştı. 
 
Antalya Defterdarı Hidayet Mat, yaptığı yazılı açıklamada, 2B arazisi kullanıcılarının 6292 sayılı kanuna göre satın alma başvurularının 7 Mayıs'tan itibaren il merkezinde defterdarlık, ilçelerde ise mal müdürlüklerince alınmaya devam edildiğini belirtti. 
 
Milli Emlak Otomasyon Projesi (MEOP) kayıtlarına göre 19 Ekim tarihi itibarıyla 2B arazileri ile ilgili tüm başvuruların 70 bine yaklaştığını ve iller arasında ilk sırada bulunulduğunu bildiren Mat, şunları kaydetti: 
 
''Kullanıcılara 2B arazilerinin bedelini peşin ödemede yüzde 44, taksitli ödemelerde yüzde 30 indirimli ihalesiz doğrudan satın alma, son 5 yıl için tahsil edilen ecrimisillerin satış bedelinden indirilmesi, tapuda yapılacak işlemlerde harçtan muaf olunması ve satış bedellerinin ödenmesinde kolaylık gibi avantajlar sağlanmaktadır. Bu kapsamda belediye mücavir alan sınırları içerisinde 3 yılda faizsiz 6 taksit, belediye mücavir alan sınırları dışında ise 4 yılda faizsiz 8 taksitte ödenebilmesi imkanları getirildi.'' 
 
2B arazileri kullanıcılarının başvuru süresinin 30 Ekim tarihinde sona ereceğini vurgulayan Mat, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 
''Tüm 2B kullanıcısı vatandaşlarımızın başvurularını alabilmek için başvurular 20 Ekim Cumartesi ve 21 Ekim Pazar günleri 09.00-17.00 saatleri arasında il merkezinde defterdarlık, ilçelerde ise mal müdürlüklerine yapılabilecektir. 2B kullanıcılarının satış bedellerinden mahsup edilmek üzere belediye ve mücavir alan sınırları içinde olan taşınmazlar için 2 bin lira, dışında olanlar için ise bin lira başvuru bedeli ödenmesi gerekiyor. Bu bedeller hafta sonu da 09.00-17.00 saatleri arasında Defterdarlık Muhasebe Müdürlüğü ile ilçelerde mal müdürlüğü veznelerine ödenebilecektir.''