Arabistan’dan Trabzon’a direkt uçuşlar başladı

Suudi Arabistan'dan Trabzon'a düzenlenen ilk seferle, 179 Arap turist kente geldi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

Trabzon - Suudi Arabistan'dan Trabzon'a düzenlenen ilk seferle, 179 Arap turist kente geldi.

Türk Hava Yolları’nın 737-800 tipi uçağıyla gelen Arap turistleri, Trabzon Havalimanı'nda Vali Recep Kızılcık ve beraberindekiler karşıladı. Davul zurna eşliğinde horon ekibi ve güllerle karşılanan turistler, Vali Kızılcık, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım ve Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı Ergin Aydın ile horon oynadı.

Kızılcık, gazetecilere yaptığı açıklamada, Doğu Karadeniz’in turizm merkezi haline gelmesi için yoğun çaba sarf ettiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Doğu Karadeniz'i alternatif turizm merkezi haline getirilmek için özellikle hedef pazarımız olan Körfez ülkelerinde tanıtımlara ve onların burada daha rahat tatil yapmalarına yönelik stratejik yaklaşımlarımızı sürdürüyoruz.  Bu çerçevede Dubai, Riyad, Cidde fuarlarına ve oradan da diğer ülkelerdeki fuarlara katılıp bölgemizin tanıtımını gerçekleştirdik. Bunun sonuçlarını görmeye başladık. 2012 yılında bölgemize 80 bin, Trabzon’umuza ise 60 binin üzerinde Arap turist geldi. Her yıl yüzde 30 civarında artan bu potansiyeli daha iyi değerlendirmek için Suudi Arabistan’dan buraya yoğun olarak gelen misafirlerimizin direkt uçuşlarını gerçekleştirmek için böyle bir çalışma başlattık. THY uçaklarıyla değerli misafirlerimizi charter seferleri ile buraya 4 saat gibi kısa bir sürede getirmiş oluyoruz. Bu seferler önümüzdeki günlerde de devam edecek."

Kaldırım ise bölgenin her açıdan gelişmesi için değişik fuarlara katıldıklarını ifade ederek, "Bölge olarak çok ciddi tanıtımlar yaptık. Bugün bunların meyvesini almanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Suudi Arabistan ve Trabzon arası direkt uçuşları gerçekleştiren yüklenici firma sahibi Abdurrahman Al Olmeyri de "Trabzon’a ilk seferi yapmış bulunuyoruz. Haftada bir Suudi Arabistan’dan Trabzon’a direkt uçuşlar gerçekleştirilecek” diye konuştu.