Aracı kurumlar ve yatırım ortaklıkları kendi hisselerini alabilecekler

SPK, İMKB'de işlem gören aracı kurumlar ve yatırım ortaklıklarının kendi hisselerini satın almalarının önünü açan ilke ve esasları belirledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), İMKB'de işlem gören aracı kurumlar ve yatırım ortaklıklarının kendi hisselerini satın almalarının önünü açan ilke ve esasları belirledi.

SPK'nın haftalık bülteninde yer alan konuya ilişkin açıklamaya göre, hisse geri alım işlemleri, şirket genel kurulu tarafından onaylanmış geri alım programı çerçevesinde ve azami 18 aylık bir  süre için verilebilecek yetki dahilinde şirket yönetim kurulu tarafından yapılabilecek. Geri alımı yapılacak paylar İMKB'de işlem gören nitelikte olacak ve alımlar sadece İMKB'de gerçekleştirilebilecek. Geri alımı yapılacak payların, daha önce iktisap edilenler dahil toplam nominal değerinin ortaklık ödenmiş/çıkarılmış sermayesinin yüzde 20'sini geçemeyeceği, bu oranın aşılması halinde aşıma sebep olan payların, alım tarihini müteakip 6 ay içerisinde elden çıkarılmasının gerekecek. Açıklamada ayrıca, pay geri alımlarının, şirketin kamuya açıklanan son finansal tablolarında yer alan net aktif sermayesine zarar vermeden yapılabileceği ifade edildi.