Arçelik, Rusya'da '1 milyon' dedi

Rusya'daki BEKO LLC'de, 1 milyonuncu çamaşır makinesi ve buzdolabı üretildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Arçelik'in Rusya'daki çamaşır makinesi ve buzdolabı üretim tesisi BEKO LLC, 1 milyonuncu çamaşır makinesi ve buzdolabını üretti.

Arçelik A.Ş'den yapılan açıklamaya göre, şirketin Rusya - Kirzhach bölgesinde faaliyet gösteren çamaşır makinesi ve buzdolabı fabrikası BEKO LLC, 1 milyonuncu çamaşır makinesi ve buzdolabı üretimini, Arçelik üst yönetimi ve fabrika çalışanlarının katıldığı törenle kutladı. Törende konuşan Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Aka Gündüz Özdemir, 1 milyonuncu ürünü kutlamanın kendisi için sürpriz olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"2005'in Mayıs ayında buraya geldiğimizde, bu arazide bir tek ağaç bile yoktu. Bir yıl gibi kısa bir sürede, 2006'nın Ekim ayında fabrika kurarak üretime geçtik. Şimdi, bundan tam 2 yıl sonra bugün, 1 milyonuncu üretimimiz için tören yapıyoruz. Bu gurur verici tablo, sizlerin özverili çalışmalarının eseridir. İnanıyorum ki bundan sonra da bu başarıları hep birlikte daha ileriye taşıyacağız."

Arçelik A.Ş Genel Müdürü Levent Çakıroğlu ise Beko LLC'nin kısa süre içerisinde hem üretim rakamları ile hem de Rusya pazarındaki geldiği nokta itibariyle büyük gelişme gösterdiğini ifade etti.

Rusya'nın kendileri için stratejik pazarlardan biri olduğunu belirten Çakıroğlu, pazarda çok iyi noktalara geleceklerinden emin olduklarını kaydetti. BEKO LLC Genel Müdürü/Rusya Ülke Müdürü Oğuzkan Şatıroğlu da elde edilen başarının tüm çalışanlara ait olduğunu ifade etti.

Törende Aka Gündüz Özdemir, bir milyonuncu ürünü, BEKO LLC fabrikasının kurulum sürecinde verdiği destekten dolayı Kirzhach Belediyesine hediye etti. Verilen bilgiye göre, Koç Topluluğunun yurt dışında inşa ettiği ilk fabrika olma özelliğini taşıyan Beko LLC Üretim Tesisi, 2007 yılında toplam 429 bin adet ürün üretirken, bunun 75 bin adedini yakın ülkelere ihraç etti. Toplam 89 bin metrekare kapalı ve 565 bin metrekare açık alana sahip olan fabrikada bin 80 kişi istihdam ediliyor.