Arjantinli firma Türk malı peştamal talep ediyor

Arjantinli firma evsel kullanıma yönelik hamam havluları ve peştamal çeşitleri konusunda çalışabilecekleri Türk tedarikçilerden teklifler beklemektedir.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Arjantinli bir firma evsel kullanıma yönelik hamam havluları ve peştamal çeşitleri konusunda Türk tedarikçiler aradıklarını beyan ederek ilgilenen firmaların çalışma şartlarıyla birlikte fiyat teklifi vermelerini talep etmiştir.

Arjantin, GSYİH’sının büyüklüğü açısından Brezilya ve Meksika’nın ardından Latin Amerika’nın 3. büyük ekonomisidir. Yaklaşık 43 milyon nüfusu olan Arjantin’de, kişi başına düşen milli gelir (satın alma gücü paritesine göre) 22.806 ABD Doları’dır. Gelir dağılımındaki uçurumlara rağmen, Latin Amerika ülkelerindeki kişi başına gelirin en yüksek olduğu ülkeler arasında yer almaktadır.

Arjantin ekonomisi tarım ve tarıma dayalı sanayi ağırlıklı bir yapıya sahiptir. GSYİH’nın %11'i tarım, % 29,6’sı sanayi, %59,1’i hizmetlerden oluşmaktadır. Hızla artan tarım ürünleri fiyatları Arjantin ekonomisi için önemli bir büyüme kaynağı haline gelmiştir.

Gıda ve içecek, kimya ve petrokimya, otomotiv ve metal sanayii ülkenin en büyük sanayi kolları durumundadır.

Arjantin son 12 yıldır dış ticaret fazlası veren bir ülkedir. Bu süre içinde 2009 yılında ithalattaki çok keskin düşüş nedeniyle dış ticaret fazlası nominal olarak 18,6 milyar Dolar’a yaklaşarak tarihi rekor kırmıştır.

Arjantin’in başlıca ihraç ürünleri; Soya fasulyesi ve türevleri, mısır, kamyon, kamyonet, altın, buğday, otomobiller, ham petrol, bio-dizel yakıtlar, kabuklu hayvanlar, şarap, oto yedek parçaları, ilaç, bakır ve sığır etidir.

Arjantin’in başlıca ithal ürünleri; otomobil, oto yedek parçaları, telefon-telgraf için elektrikli cihazlar, petrol yağları ve doğalgaz, kamyon-kamyonet, ilaçlar, diğer hava taşıtları, serum ve aşılar, haşarat öldürücü, dezenfekte ediciler, otomatik bilgi işlem makineleridir.

Orijinal mesajı aşağıdaki şekilde olan müşterinin talebine bir altta verilen linkten ulaşabilirsiniz:

We kindly ask you to provide us contact with hammam and peshtemal manufacturers.
We prefere not industrial products.
We also need terms and trade conditions
Thanks una advance for your information

https://www.turkishexporter.net/en/Leads/355375_peshtemals-linen-towels-to-provide-to-argentina

Bu ihracat fırsatı/talebine erişmek istiyorsanız; %80 oranına çıkan hibe desteklerinden, T.C. Ekonomi Bakanlığı ve TİM (Türkiye İhracatçılar Meclisi) toplu üyelik desteği kapsamında yararlanabilirsiniz. Lütfen bilgi için form doldunuz ve 444 23 99’u arayıp bilgi isteyiniz.
Başvuru Formu Linki : https://turkishexporter.net/tr/contact 

Bu konularda ilginizi çekebilir