Artık Formula 1'e destek yok

Kılıç, ''Formula 1'in Türkiye'ye gelişiyle ilgili hükümetin gündeminde bir şey yok'' dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
 
GÜMÜŞHANE - Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç,  ''Formula 1'in Türkiye'ye gelişiyle ilgili hükümetin gündeminde bir şey yok. Bu konu tamamen özel sektör konusu'' dedi.
 
''Bu konu başlangıcında da bir özel sektör konusuydu'' diyen Kılıç, şöyle devam etti:
 
''Ama Formula 1 konusunda bir alışkanlığın oluşması için deyim yerindeyse, seyir zevki olanların ayağını yarış pistine alıştırmak için devletin o konuda yaptığı bir fedakarlık vardı. 5 yıl boyunca hükümetimiz senede 13,5 milyon dolar Formula 1 organizasyonuna isim hakkı bedeli ödedi. Buna mukabil tüm gelirler de organizasyon tarafından alındı. Yani devletin bu işten herhangi bir kazancı olmadığı halde, yıllık 13,5 milyon dolar ödeme yaptı.
 
Şu an benim takip edebildiğim kadarıyla İstanbul Ticaret Odası kendi kullanımlarında olan, tümüyle tasarruf hakkına sahip oldukları bu pisti bir özel sektör işletmesine kiralamış durumda. Dolayısıyla bu özel sektör işletmesi arzu ederse Formula 1'i getirebilir, getirecektir. Ama özel şirket Formula 1'i getirebilmesi için kendilerine teklif edilen isim hakkı bedelini bizim ödememiz gibi düşünce söz konusu değildir.''