Asgari ücret artışı büyümeyi destekleyecek

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, asgari ücretteki artışın GSYH'ye 0.4 puan katkı sağlayacağını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, net asgari ücretin 1,300 TL'ye çıkarılmasının GSYH'ye 0.4 puan katkı sağlayacağını, büyümenin önümüzdeki yıl yüzde 4'e ulaşabileceğini belirterek; asgari ücret artışının enflasyonda kalıcı ve sürekli bir etki yaratmasına ise izin vermeyeceklerini söyledi.

Bir televizyon kanalı canlı yayınında soruları yanıtlayan Elitaş, "5 milyonun üzerindeki kayıtlı asgari ücretliye baktığımızda asgari ücretteki artışın ekonomiye 9.5 milyar TL ek katkı sağlayacağını, bunun da Türkiye ekonomisinin büyümesine 0.4 oranında bir ilave getireceğini tahmin ediyoruz" dedi.

Bu etki ile birlikte 2015 yılını yüzde 3.6 seviyesinde tamamlaması beklenen GSYH artışının önümüzdeki yıl yüzde 4'e ulaşabileceğini belirten Elitaş enflasyonda ise kalıcı ve sürekli artışa müsaade edilmeyeceğini söyledi. 

Elitaş, asgari ücret artışının enflasyonu muhakkak etkileyeceğini ancak "kalıcı ve sürekli bir enflasyona müsaade edilmeyecek" şekilde gerekli tedbirlerin alınacağını söyledi.

Hükümetin seçim taahhütleri arasında yer alan net asgari ücretin yüzde 30 artışla 1,300 liraya çıkarılmasının 1 Ocak 2016'dan itibaren uygulamaya geçmesi bekleniyor.