Asgari ücrette 2. tur 15 Aralık'ta

Zam için ilk tur yapıldı; ikinci tur 15 Aralık'ta

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Asgari Ücret Tespit Komisyonu, yeni yıldan geçerli olacak asgari ücret için ilk toplantısını gerçekleştirdi. Komisyon, 15 Aralık 2008'de Türk-İş Genel Merkezinde çalışmalarına devam edecek.

Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nihat Yurdakul, toplantıda alınan karar doğrultusunda Türkiye İstatistik Kurumu, Maliye Bakanlığı, Hazine Müsteşarlığı ve Devlet Planlama Teşkilatından ekonomik ve sosyal göstergelere ilişkin çeşitli bilgiler isteneceğini belirtti.

Asgari ücretin vergi dışı bırakılması ve krizin atlatılabilmesi için piyasaların canlandırılmasına imkan verecek bir asgari ücret belirlenmesi gerektiğini anlatan Yurdakul, aksi halde kriz sonrasında ortaya çıkacak sosyal tahribatın faturasının çok daha ağır olacağını söyledi.

İşverenlerin de bu konuda duyarlı olması gerektiğini vurgulayan Yurdakul, işverenlerin, krizden menfaat bekleyerek bunu kendi açılarından fırsata dönüştürme niyetinde olmamaları gerektiğini ifade etti.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda işveren heyetine başkanlık eden TİSK temsilcisi Ali Nafiz Konuk, asgari ücretin tespitinde "geçmişteki fiyat artışlarını yansıtma modelinin bu yıl terk edilmesini" isterken, işçi kesimi temsilcisi Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nihat Yurdakul ise "çalışanın ailesinin de dikkati alınması" gerektiğini söyledi.