Avdagiç: Ultra vaatler gerçekçi değil, hedef sonuç odaklı yönetim

İTO başkan adaylarından Avdagiç, “İTO, siyasi bir organ değil. Ultra hedefleri gündeme getirmek doğru değil. Temel bilgilerden yoksunluk bu" dedi. Avdagiç, amaçlarının sektörün problemlerini bilen ve çözüm önerileri sunabilen insanları meclise taşımak olduğunu ifade etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) gelecek dönemdeki başkan adaylarından biri İTO Meclis Başkanı Şekib Avdagiç. Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) ve Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) tarafından oluşturulan İTO Platformu’nun adayı aynı zamanda. Seçim çalışmalarını Haliç Kongre Merkezi’ndeki 250 metrekarelik seçim irtibat ofisinde yürüten Avdagiç, seçim sürecini DÜNYA’ya değerlendirdi.

81 komitenin tamamına yakınında koordinasyon sağladıklarını anlatan Avdagiç, amaçlarının sektörün problemlerini bilen ve çözüm önerileri sunabilen insanları meclise taşımak olduğunu söylüyor. Bu yolla verimli bir meclisten beslenerek sonuç odaklı bir yönetim oluşturmayı hedefliyor.

Herkesin yarışa girme hakkı olduğunu dile getiren Avdagiç, bugün için adaylığını deklare eden 2 kişinin olduğunu söylüyor. Bu nedenle komite bazlı olarak seçime ilgi artacak olsa da genel oy kullanma oranının çok da üstüne çıkılmayıp, 40-50 bin kişinin katılım göstereceğini öngörüyor.

Öncelikle 5 konuda proje üretmeyi planlıyor

İTO’nun kanundan kaynaklanan temel görevleri olduğuna işaret eden Şekib Avdagiç, “İTO, siyasi bir organ değil. Ultra hedefleri gündeme getirmek doğru değil. Temel bilgilerden yoksunluk bu. Benim ilk görevim İTO’nun kanundan kaynaklanan görevlerini, doğru ve layıkıyla yapmayı sağlamak. Talep edilen evrakları zamanın koşullarına uygun, en hızlı şekilde verebiliyor olmak gerekiyor” diyor.

Bu temel faaliyetlerin yanında üyelerin e- ticaret faaliyetlerini geliştirmek için projeleri olacağını kaydeden Avdagiç, ayrıca genç girişimcilerin desteklenmesi, Türk ürünlerinin marka değerinin artırılması, İstanbul’un marka değerinin artırılması ve finansmana erişimin kolaylaştırılması gibi 5 konuda da proje üreteceklerini ifade ediyor.

Seçimler ertelenince saflar keskinleşti

İTO Başkanlığı için adaylığını açıklayan bir diğer isim Abdullah Teber. Avdagiç ve Teber ana faaliyet alanları gereği 68 no’lu plastik ve kauçuk komitesi seçimlerinde karşı karşıya gelecekler. Bu komitedeki seçimlerin İTO için kilit rolde olduğunu belirtiyor Avdagiç. Her seçimin kendine göre dinamikleri olduğunu savunan Avdagiç, “Geçen sefer listede olan arkadaşların bir kısmı geri çekildi, bu yarışın içinde olmayacak. Bir kısmı İKMİB’de aktif durumda. Farklı farklı konumlanan insanlar var. Geçen dönemin izlerini taşıyan gruplar olsa da yeni dinamikler de işin içine girdi. Biz kendi seçimimize angaje olmuş durumdayız. Başka seçimlerle paralel bir yapı içinde değiliz, ama İTO Platformu dışında da belli kurumlarla temas halindeyiz. Çalışmalarımızı anlatıyoruz. Sektörel dernekleri çok önemsiyoruz.

Platformumuz temmuz sonundan bu yana çalışıyor. Benim adaylığım o dönem belli değildi ama kesinleşene kadar platformun icra kurulu başkanlığını yürütüyordum” ifadelerini kullanıyor.

Oda ve borsa seçimlerinin ekimkasım aylarında yapılması beklendiği için adaylar da o dönem bir bir ortaya çıkmaya başlamıştı. Seçimlerin ertelenmesinin süreci bir nebze de olsa olumsuz etkilediğini ifade eden Avdagiç, şunları aktarıyor: “Çünkü, seçim takvimine göre insanlar pozisyon aldılar. Arkasından seçim olup, yeni kurgunun ortaya çıkması gerekiyordu. Pozisyon alınmasının ardından süreç 6 ay daha devam edince, saflar keskinleşti. Pozisyon alındıktan hemen sonra seçimler olsaydı süreç sukunetle tamamlanmış olacaktı. Bizim herhangi bir rahatsızlığımız, gerginliğimiz yok. Ahlaki anlamda problemli bir şey görmüyorum açıkçası.”

"Öztürk Bey'in söylemleri çok kıymetli"

İTO’da sonucu belirleyecek bir önemli nokta da İTO Başkanı Öztürk Oran’ın aday olup olmayacağı konusu. Merhum Başkan İbrahim Çağlar’dan kalan dönemi tamamlamak için başkanlık görevini üstlenen Oran’ın aday olabileceği yönünde görüşler var. Bu konuda spekülasyonları dikkate almadığını ifade eden Avdagiç, “Öztürk Bey’in söylemleri benim için çok kıymetlidir. Onun söylemlerine ipotek koymak gibi bir arzum yok. Şu an İTO Başkanıdır. Bu konudaki söylemlerini dikkate alıyoruz ve takip ediyoruz” dedi.

İTO’da başkan adayları stratejilerini ‘yedek’lediİTO’da başkan adayları stratejilerini ‘yedek’ledi

 

Bu konularda ilginizi çekebilir