Ayakkabıcılar Moskova fuarından siparişle döndü

"MOSSHOES Moskova Ayakkabı, Çanta ve Aksesuarları Fuarı"na katılan üyeler Türkiye'ye yeni siparişlerle döndü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR - İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen "MOSSHOES Moskova Ayakkabı, Çanta ve Aksesuarları Fuarı"na katılan üyelerinin yeni siparişlerle döndüğünü bildirdi.  

Demirtaş, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin en fazla deri ürünleri ihracatı yaptığı ülkelerden birinin Rusya olduğunu, bu ülkede düzenlenen fuara katılan üyelerinin önemli ticari bağlantılar gerçekleştirdiğini belirtti.

"Oda olarak şemsiye stand ile organize ettiğimiz Moskova Ayakkabı Fuarı'nda Türk ürünleri büyük ilgi gördü" diyen ve açtıkları standda 20 firmanın ürünlerini sergilediğini kaydeden Demirtaş, Rusya'daki deri ürünleri ve ayakkabı pazarının bütün dünyadaki üreticiler için son derece cazip olduğunu kaydetti.  

Demirtaş şu bilgileri verdi:  

"Gerek soğuk iklim koşulları gerekse bu tip ürünlerin bir statü sembolü olarak görülmesi nedeniyle Rusya pazarı devamlı büyüyor. Alım gücünün artması da pazarı büyütüyor. Kişi başına yıllık 3 ayakkabı tüketimi ile 2,25 olan dünya ortalamasının çok üzerinde. Sadece ayakkabı pazarı 19 milyar dolara ulaşıyor. Rusya'da tüm deri ürünlerinin ulaştığı toplam büyüklük ise 60 milyar dolar."

Rusya'nın en fazla deri ürünleri ithal ettiği ülkeler sıralamasında Türkiye'nin dördüncü, ayakkabı ithalatında ise altıncı sırada olduğunu belirten Demirtaş, Türkiye'nin en fazla ayakkabı ihracatı yaptığı ülkenin de Rusya olduğunu kaydetti.

Demirtaş, "Bizim için önemli olan bu pazarda yüksek bir yerimiz var. Ama oran olarak baktığımızda ise yeterli değil. Çünkü Rusya'nın deri ürünleri ithalatında Çin, yüzde 60,4 ile en büyük tedarikçi konumunda bulunuyor. Çin, ayakkabı ithalatında da yüzde 64 ile pazar lideri" ifadelerine yer verdi.  

 

Bu konularda ilginizi çekebilir