Ayda '20 bin dondurulmuş lahmacun' üretiyoruz

Tatlıses Gıda Genel Koordinatörü Özlem Yetiş, aylık 25 bin adet içli köfte, 20 bin adet lahmacun ve 6 bin adet künefe satışı yaptığını açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

 
İSTANBUL - 2011 yılında dondurulmuş gıda sektörüne giren Tatlıses’in dondurulmuş gıdaları kesinlikle soya maddesi içermiyor. Ürünler yüzde yüz kırmızı etten imal ediliyor. Normalde dondurulmuş gıdaların tüketim süresi en az 1 yıl iken Tatlıses’de bu süre, koruyucu madde kullanılmadığı için, 6 ay.
Çapı 27 cm. olan lahmacunların satışı Migros, Metro ve Real gibi büyük marketlerde dondurulmuş gıda reyonlarında yapılıyor. Ayrıca şubelerinde Tatlıses’in şubelerine hediye ettiği fritözlerde de müşterilere ulaştırılıyor. Gelişmiş dağıtım ağı ile Tatlıses, aylık toplam 25 bin adet içli köfte, 20 bin adet lahmacun ve 6 bin adet künefe satışı yapıyor. 
 
 
ozlemyetis-001.jpg
 
Tatlıses Gıda Genel Koordinatörü Özlem Yetiş:  "Hızlı şehirleşme ve sanayileşme, yemek hazırlamaya ayrılan zamanın kısalması, kişisel gelir seviyesindeki artış ve kadınların da iş yaşamında aktif rol oynamaya başlaması ile günümüz toplumunda dondurulmuş gıdaların yaygınlaşmasını arttırdı. Bu doğrultuda 2011 yılında dondurulmuş gıda sektörüne girmeye karar verdik. Daha önce sadece restoranlarda ulaşılabilen lahmacun, içli köfte ve künefeyi tüketicinin mutfağında görmek bizim için farklı bir girişim oldu. Şimdilik ayda 90 bin TL ciro yaptığımız bu alanda 2013 yılı için ciromuzu 500 bin TL ye ulaştırmayı hedefliyoruz." açıklamasında bulundu.