Bağ-Kur primlerini kredi kartıyla ödeme imkanı

TESK Başkanı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına başvurduklarını açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, Bağ-Kur primlerinin kredi kartıyla ödenebilmesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına başvurduklarını belirtti.

Palandöken yaptığı yazılı açıklamada, vergi, resim, harç ve benzeri mali yükümlülüklerin kredi kartıyla tahsiline yönelik uygulamaların başlatılmakta olduğuna işaret ederek, Sosyal Güvenlik Kurumunun da konuya ilişkin gerekli çalışmaları başlatmasını istediklerini belirtti. Açıklamasında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına gönderdikleri talep yazısına da yer veren Palandöken, yazının içeriğini özetle şöyle aktardı:

"Kamusal mali yükümlülüklerin kredi kartıyla ödenme imkanının getirilmesinin, piyasalarda sağlayacağı hareket ve çeşitlilik kadar kolaylık da oluşturacağı ortadadır. Özellikle esnaf ve sanatkarlarımızın bu konuda dile getirdiği yakınmalar son zamanlarda artmıştır. Nitekim bir kısım esnafımız, kendi mal ve hizmetlerini kredi kartıyla satarken mali yükümlülüklerini kredi kartıyla neden yerine getiremediklerini dile getirmeye başlamışlardır ve Motorlu Taşıt Vergisinin kredi kartıyla ödenme imkanını örnek göstermektedirler. Esnaf ve sanatkarlarımızca sıkça dile getirilen bu son derece haklı ve makul talebin yerine getirilebilmesi için Sosyal Güvenlik Kurumunca gerekli çalışmaların yapılması kuşkusuz yararlı olacaktır. Piyasalarda giderek yaygınlaşmakta olan modern ödeme araçlarının kamu kesiminde de kullanılmaya başlanması, çağdaş devlet anlayışının da doğal bir gereğidir."