Bakan Çelik'ten 4/C'li sözleşmelilere müjde

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 4/C statüsünde istihdam edilen emekçileri makamında kabul etti. Bakan Çelik, görüşmede 4/C’lilere kadro imkanı tanınmasına yönelik çalışmaların sürdüğünü açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 4/C statüsünde istihdam edilen emekçileri makamında kabul etti. Bakan Çelik, görüşmede 4/C’lilere kadro imkanı tanınmasına yönelik çalışmaların sürdüğünü açıkladı.

Bakan Çelik, makamında Sözleşmeli, 4/C Çalışanlar Derneği (SÖZDER) Genel Başkanı Erkan Börekçi, Söz Eğitim Sen Genel Başkanı Cem Atasun Bayraktar ve Söz Büro Sen Genel Başkanı Yaşar Aydemir’den oluşan 4/C’li çalışanların örgütlendiği sendika temsilcileri ile makamında bir araya geldi.

Börekçi, görüşmeye ilişkin olarak yaptığı açıklamada, Bakan Çelik’in kendilerini 4/C kimliği ile kabul etmesinin memnuniyet verici olduğunu ifade ederek, görüşmede Çelik’in sözleşmeli personelin kadroya alınmasını öngören çalışmaların sürdürüldüğünü söylediğini ifade etti.

Bakan Çelik’in kamu personeli olarak 4/C’lilerin sorunlarına değinmesi ve dinlemesinin kendilerini memnun ettiğini belirten Börekçi, hükümetin dağınık personel rejimini düzeltme çalışmalarının "kanayan bir yaranın tedavisi için" olumlu bir gelişme olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Börekçi, "Yüz binlerce sözleşmeli personel bu sevinci yaşamaktadır, ancak 4/C’li geçici personelin de bu yaranın tedavisi kapsamında dikkate alınması da bizleri sevindirmiştir. Özelleştirme mağdurlarının yarasına neşter vurulmasının zamanı gelmiştir" dedi.

Özelleştirme mağdurlarının, işyerlerinin kendi iradeleri dışında özelleştirildiğini ve işsiz kaldıklarını söyleyen Börekçi, "4/C li’ler aile yardımı başta olmak üzere birçok sosyal hak ve yardımdan mahrum kalmışlardır. Ücretleri yarıya düşürülmüştür. Kamu görevlisi sayılmalarına rağmen, diğer kamu görevlilerinin yararlandığı sosyal hak ve yardımlarda ayrımcılığa tabi tutulmaları, bizleri devamlı üzen eksikliklerdir. Hükümetin, defalarca sözleşmeli personele yaşattığı sevinci, özelleştirme mağdurlarına da sağlamasını bekliyoruz. Bu özelleştirme mağdurlarının en tabii hakkıdır" diye konuştu.
Özelleştirme mağdurlarının birikimleri ve tecrübeleri ile kadroya geçmeyi hak ettiklerini söyleyen Börekçi, özelleştirme mağdurlarının kendileri kadar eş ve çocuklarının da mağdur olduklarını ifade etti.