Bakan Dönmez: 81 ilde doğal gaz kullanıma hazır

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, '81 ilin tamamında doğal gaz kullanıma hazır hale gelmiştir' açıklamasında bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "2002 yılında AK Parti iktidara geldiğinde Türkiye'de sadece 5 büyük şehrimizde doğal gaz varken bugün 81 ilin tamamında doğal gaz kullanıma hazır hale gelmiştir." dedi.

Şanlıurfa'daki temasları kapsamında, tarihi Balıklıgöl Yerleşkesi'ni ziyaret ederek, burada kutsal olduğuna inanılan balıklara yem atan Bakan Dönmez, vatandaşlarla sohbet etti.

Bir grup vatandaş, Fatih Dönmez'den, kentte elektrik enerjisi alanında yaşanan sıkıntıların çözülmesini istedi.

Bakan Dönmez, daha sonra bir otelin toplantı salonunda elektrik, gaz dağıtım şirketleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, kentteki enerji sorununu kökten çözmek için çalışma yürüttüklerini ve düne göre daha iyi durumda olduklarını ifade etti.

"81 ilin doğal gaz kullanıma hazır hale gelmiştir"

Elektriğin yanı sıra doğal gazla ilgili de önemli çalışmalar yaptıklarını anlatan Dönmez, şunları kaydetti:

"Şanlıurfa'ya doğal gaz AK Parti hükümetleri zamanında geldi. 2002 yılında AK Parti iktidara geldiğinde Türkiye'de sadece 5 büyük şehrimizde doğal gaz varken bugün 81 ilin tamamında doğal gaz kullanıma hazır hale gelmiştir. Keza ilçe, belde, yerleşim merkezleri itibariyle baktığımızda da 510 yerleşim birimi bugün doğal gaz kullanır hale geldi. 2002 yılında bu oran 50'ydi. Bu çağdaş, ekonomik, konforlu yakıtı bütün illerimizle tanıştırmış olduk. AK Parti söz verdi mi yapar, yapmayacağı şeyin sözünü vermez."