Bakan Güler hakkında gensoru önergesi

MHP'li Vural son yapılan doğalgaz zammını "AKP'nin doğal kazığı" olarak değerlendirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Adana Milletvekili Yılmaz Tankut ve Edirne Milletvekili Cemalettin Uslu ile Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, vatandaş ve sanayicinin önlem paketleri beklerken, AK Parti Hükümeti'nin bedel ödetme yolunu seçtiğini söyledi.

Vural, TBMM Başkanlığına Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler hakkında sundukları gensoru önergesinin gerekçesini, "Ekonomik krizin aile bütçelerine önemli yükler getirdiği, reel sektörün rekabet gücünün azaldığı, maliyetlerin artığı bir dönemde vatandaşımızı, üretecimizi 2008 yılında elektrikte yüzde 60, doğalgazda yüzde 80'lere varan şok zamlarla karşı karşıya getiren, sağlıklı bir enerji piyasası oluşturmayan, enerji arz güvenliği için gerekli tedbirleri sağlamayan, enerji KİT'lerinin şeffaf, etkin ve verimli işletilmesini temin edemeyerek yoğun yolsuzluk iddialarına yol açması" olarak gösterdi.

"Zammı geri alın"

Son yapılan doğalgaz zammını "AKP'nin doğal kazığı" olarak değerlendiren MHP'li Vural, BOTAŞ'ın yaklaşık 15 katrilyon liralık alacağının tahsil edilememesinin yapılan zamda büyük etsinin olduğunu iddia etti. Hükümetin doğalgazda KDV ve ÖTV'yi indirmediğini bunun yerine şok zam yaptığını ifade eden Vural, yapılan zammın geri alınmasını istedi. Vural, yapılan zammın doğrudan doğruya Türk ekonomisine vurulan bir darbe olduğunu savundu.

Daha sonra, gazetecilerin sorularını yanıtlayan Vural, ABD seçimlerine ilişkin bir soru üzerine, Amerika halkının kendi geleceğine ilişkin bir karar verdiğini belirterek, "Biz Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin, kuruluş felsefesi doğrultusunda, kendi tartışmamızı yapmalıyız. ABD halkı, Bush politikaları konusunda bir tercih yapmıştır. Darısı İnşallah Türk milletinin Erdoğan politikalarında değişimi sağlamasıdır. BOP'un başkanı gitti, darısı eşbaşkanına İnşallah" dedi.